Den Bosch voor kids

Avonturenland | Redactioneel door

De leukste activiteiten voor kinderen

30 juni 2010 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Den Bosch is behalve de stad van smaak, ook een stad vol kindervermaak. Knutselen, experimenteren en sporten. Een groots avontuur wacht de jonge bezoeker van de Brabantse stad. Wie durft het aan?

Ravotten in Avonturenland

Klim helemaal omhoog, zo hoog als je durft en glij dan weer naar beneden. Hup, zo in de ballenbak! In Avonturenland staan kinderen voor  uitdagingen. Kastelen bouwen met grote blokken, slingeren aan de kabelbaan of springen op het luchtkussen. De kleine vrijbuiters weten bijna niet waar te beginnen. Bij goed weer rennen ze naar buiten en voor een beetje rust is een tekenfilm kijken een goede actie. Feestje vieren? Ga dan in twee teams lasergamen of onbezorgd de hele dag spelen.

Jongetje in ballenbak Leef je uit in de ballenbak! Foto: Flickr

De Ontdekhoek

Hoe maak je het lekkerst ruikende zeepje? En hoe hou je met keien super snelstromend water tegen? In De Ontdekhoek in Den Bosch mag je alles proberen. Je kunt kiezen uit maar liefst 30 soorten proefjes. Maak het aller-, allersnelste zeilbootje en race tegen je vriendjes. En maak daarna je eigen zakje chips. Kinderen van 4 tot 14 jaar komen oren, ogen, handen én vooral tijd te kort in De Ontdekhoek. Een goede reden om nog eens langs te komen.

Spetteren in Sportiom

Stort vanaf een vulkaan met de wildwaterrivier zo het golfslagbad van AquaFun Sportiom in. Dit subtropische zwemparadijs biedt de avontuurlijke zwemfanaat de nodige verrassingen. Twee vernieuwde supersnelle glijbanen brengen de zwemmers supersnel weer naar beneden. Het zwembad heeft ook een buitenbad. Met mooi weer hoeven bezoekers dus geen zonnestraaltje mis te lopen. Toch liever vertrouwd baantjes zwemmen? Dat kan in het 25-meterbad. De jongste bezoekers vermaken zich uitstekend in het Turtle Bad, met diverse speeltoestellen.

Gratis toegang bij een vakantie in vakantiepark Beekse Bergen of Dierenbos
.

Lekker spetteren in het water Lekker spetteren in het zwembad.

Leuke kinderfilms kijken

Zet de kinderen voor de tv en ze zijn zoet. Dat is ervaring van de meeste ouders. Kies daarom voor een gegarandeerd geslaagd uitje naar de Verkadefabriek.  Deze oude koekjesfabriek is omgebouwd tot hip uitgaanscentrum met een restaurant en een theater. Voor kinderen is er de Kinderkunstfabriek. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn hier de leukste theatervoorstellingen en kinderfilms te zien. Festivals en bijzondere gasten, in de Kinderkunstfabriek gebeurt altijd wel wat!

Sprookjes en pannenkoeken

Dromen de kinderen weg bij de bekende sprookjes? Ga dan eens naar de Mini Efteling in Nieuwkuijk. Dit is een stuk voordeliger dan de echte Efteling en ook nog eens hartstikke leuk. Ontmoet Vogel Rok, die uit het donker naar de bezoekers loert. Kijk maar uit, want hij lust je rauw! Ga mee met Jokie Prrretneus en wandelen langs meer dan honderd verschillende poppen. Ze dansen, ze zingen, het is één groot feest. Net als in de echte Efteling kom je hier Langnek, het Spookslot en de Elfenshow tegen. Ontdek alle verhalen verborgen in dit gezellige park, dat vooral geschikt is voor kinderen van 5 tot 10 jaar. En weet je wat extra leuk is? Het hele park wordt beheerd door jongeren en kinderen. Wil jij ook meewerken? Vul dan het sollicitatieformulier op de website in. Een pannenkoek eten in Pannenkoekenrestaurant  D'n Berepot maakt het dagje uit compleet.

Ook leuk: VVV Den Bosch heeft spannende speurtochten voor kinderen. Kies de leukste speurtocht!

Nog een hapje eten in Den Bosch? Lees dan: Culinair genieten in Den Bosch. Of maak een heerlijke vaartocht op de Bossche Binnendieze.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-11-13 11:04:33 · Gepubliceerd: 2010-06-25 16:11:34 - 12820