Morgan blijft voorlopig in Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Geredde orka moet nog maanden aansterken

30 juni 2010 Natuur Harderwijk, Gelderland De geredde orka, genaamd Morgan, blijft nog drie tot zes maanden in het Dolfinarium in Harderwijk. Dit voorspellen dierenartsen en internationale deskundigen aan de hand van uitgebreid medisch onderzoek. Morgan moet nog wel 180 kilo aankomen.

"We hebben haar gewicht vergeleken met gezonde orka’s van ongeveer dezelfde leeftijd. Het was snel duidelijk dat Morgan bijna verhongerd was toen ze afgelopen woensdag in het Dolfinarium aankwam", aldus een dierenarts. De orka weegt nu 432 kilo.

Orka

De orka werd vorige week door vissers ontdekt in de Waddenzee. Het sterk verzwakte dier werd naar het Dolfinarium overgebracht om aan te sterken. Gelukkig begon het 3,5 meter lange vrouwtje te eten en lijkt het nu een stuk beter te gaan. De orka kreeg de naam Morgan. Bezoekers kunnen haar niet zien, maar wel videobeelden bekijken.

Behandelplan

Samen met SOS Dolfijn en andere experts wordt een behandelplan opgesteld om Morgan zo snel mogelijk op een gezond gewicht te krijgen. Gelukkig zijn er geen ernstige aandoeningen aan het licht gekomen, wat de verzorgers positief stemt. Wel geven de bloedwaarden nog steeds een infectie aan. Waar deze precies zit, is niet duidelijk.

Optimistisch

"We zijn voorzichtig optimistisch, al is er nog een lange weg te gaan waarin nog allerlei aandoeningen aan het licht kunnen komen", aldus een woordvoerder van het park. Verzorgers blijven niet langer 24 uur per dag bij Morgan. In de nachtelijke uren houden bewakers haar in de gaten.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-30 15:07:00 - 652