1

Grote brand Havendijk Volendam

Toeristisch gebied ontruimd

Dagje uit Volendam Nieuws door

archief oud artikel 1 juli 2010 Toerisme Volendam, Noord-Holland In het toeristische centrum van Volendam woedt een grote brand in een souvenirwinkel, een kebabzaak en een kledingzaak. De haven en enkele winkels zijn ontruimd.

Update 16:30 uur: De brand is onder controle. Twee panden zijn volledig uitgebrand en het dak van de kebabzaak is ingestort. Hotel De Spaander is behalve wat rook- en waterschade gespaard gebleven. Het sein brandmeester is nog niet gegeven, aldus de gemeente Edam-Volendam. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het onderzoek wordt opgestart.

Om ongeveer kwart voor 11 brak er brand uit in een kebabzaak op de Havendijk. De brand is overgeslagen naar een souvenirwinkel en een kledingzaak. Het gebied is inmiddels afgezet door de politie en de brandweer is met groot materieel uitgerukt. De haven is niet afgesloten.

Hotel Spaander ontruimd

Er treedt sterke rookontwikkeling op en de politie waarschuwt omstanders voor explosiegevaar. Er zijn enkele kleine explosies geweest, doordat er gasflessen in de winkels lagen. Het nabij gelegen Hotel Spaander is uit voorzorg ontruimd. Ook wordt het naastgelegen pand nat gehouden. Of er asbest vrijkomt is niet duidelijk, maar deze mogelijkheid is aanwezig.

Zodra de brand geblust is, is Volendam een leuke bestemming voor een dagje uit. Bezoek het Volendams Museum, het Palingsoundmuseum of doe mee met de Sterrenspeurtocht Volendam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 juli 2010 - 321