1

Vol gas van start met het Louwman Museum

Het Louwman Museum opent haar deuren

Leuke uitstapjes in en rondom Den Haag. Nieuws door

archief oud artikel 5 juli 2010 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Autoliefhebbers kunnen hun lol niet op: het Louwman Museum in Den Haag is geopend! Het museum met 's werelds oudste privé-collectie automobielen opende zaterdag haar deuren voor het publiek. De Cadillac van Elvis Presley, de originele Aston Martin DB5 van James Bond, een hybride Woods uit 1917, de Ferrari van Prins Bernhard: zelfs een béétje autoliefhebber gaat uit z'n dak.

Het startschot

Koningin Beatrix opende het Louwman Museum vrijdag 2 juli officieel door een slinger te geven aan een heuse Eysink, één van de oudste auto's van Nederlandse makelij. De link tussen de Oranjes en mooie, snelle auto's is snel gelegd. Zo is één van de paradepaardjes van het Louwman Museum de groene Ferrari van Prins Bernhard en weten we van Pieter-Christiaan en Bernhard junior dat ze hun hand niet omdraaien voor een racepartijtje. Op zaterdag 3 juli opende het Louwman Museum haar deuren voor het grote publiek.

125 jaar bizarre autohistorie

In het Louwman Museum is de automobielcollectie van Evert Louwman te zien. Deze particuliere collectie is verzameld in twee generaties Louwman. De collectie bestaat uit ruim 230 auto's. Een bezoekje aan dit museum is een must voor elke autoliefhebber: droom weg bij de Jaguar D-type, Le Mans-winnaar in 1957, of de oranje race-Porsche van jonkheer Carel Godin de Beaufort. Voel de nostalgie bij de eerste aankoop van de verzameling, een Dodge uit 1914 of vergaap je aan de excentrieke Swan Car uit 1910. En dan is er nog de originele Aston Martin DB5 van James Bond en een Cadillac van Elvis Presley. Het Louwman Museum bezit ook een groot deel van Neerlands autohistorie. Zo heeft ze de laatst overgebleven Eysink uit Amersfoort, een DAF 600 prototype uit 1957 en de grootste collectie Spykers wereldwijd. Bijzonder is ook de op één na oudste auto ter wereld, een De Dion Bouton & Trépardoux uit 1887. Het overgrote deel van de auto's in de collectie verkeert in een oorspronkelijke staat en is niet gerestaureerd.

Vind alle musea van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 juli 2010 - 1134