Joes is Kruimeltje

Winnaar 'Wie wordt Kruimeltje?' bekend

De Efteling Nieuws door

archief oud artikel 5 juli 2010 Cultuur Kaatsheuvel, Noord-Brabant De hoofdrolspeler van de musical Kruimeltje is bekend. De tienjarige Joes Brauers uit Bocholtz heeft het AVRO-programma Wie wordt Kruimeltje? gewonnen.

Zaterdagavond was de finale te zien op Nederland 3. De jonge musicalster is door het dolle heen: "Wow, een prachtige droomwens gaat in vervulling. Het kan niet meer stuk."

Kruimeltje is oorspronkelijk een verhaal van Chris van Abkoude. Het boek uit 1923 is verfilmd in 1999 met Rick Engelkes in de rol van vader. Ruud Feltkamp nam toen de rol van Kruimeltje op zich. Hij is nu te zien als Noud Alberts in de serie Goede Tijden Slechte Tijden. Kruimeltje is een aangrijpend verhaal over een straatschoffie dat probeert te overleven. Zijn moeder heeft hem afgestaan als baby en zijn vader heeft hij nooit gekend. Maar daar komt verandering in!

Musical

De musical Kruimeltje gaat op 21 november in première in Theater de Efteling. Jeroen Phaff kruipt in de huid van kruidenier Wilkes, de goede vriend van het straatjochie. Carmen Danen zal de moeder van Kruimeltje spelen.

Vind nog veel meer leuke theaters op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 juli 2010 - 844