Inktvis voorspelt verlies Duits voetbalelftal

Duitsland in paniek

SeaLife Oberhausen Nieuws door

archief oud artikel 6 juli 2010 Opmerkelijk Paul, de inktvis uit Sea Life Oberhausen, zorgt voor een hoop onrust in Duitsland. De zogenaamde orakel-inktvis heeft voorspeld dat het Wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika na morgen voorbij is voor het Duitse elftal.

Dat deed Paul vanmorgen op de Duitse televisie, voor het oog van de hele natie, meldt Bild. De voorspellingen van de inktvis kwamen tot nu toe altijd uit.

Vlaggetjes

In zijn in aquarium in Sea Life Oberhausen zijn twee bakjes geplaatst met een mossel. In de bakjes staan ook twee vlaggetjes, die van Duitsland en een van de tegenstanders. Vanmorgen koos Paul voor het bakje met een Spaans vlaggetje.

Paul groeide de laatste weken uit tot een waar orakel voor de Duitsers. Vanuit zijn aquarium voorspelde de octopus de winst op Australië, het verlies tegen Servië en de zege op Ghana, Engeland en Argentinië.

EK 2008

De inktvis voorspelde twee jaar geleden tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland ook bijna alle wedstrijden goed, op de finale tegen Spanje na. Er is dus nog hoop voor de Duitsers.

Geen zin om Oranjekoorts op te lopen? Ontloop het WK en ga een dagje weg.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 juli 2010 - 2091