1

Schilderij familie Diana verkocht voor 9 miljoen

Opbrengst voor opknapbeurt familiehuis

Nieuws door

archief oud artikel 7 juli 2010 Cultuur Een herinnering aan de kindertijd van prinses Diana is voor 9 miljoen pond onder de hamer gegaan. Het gaat om een schilderij van Peter Paul Rubens.

Het zeventiende eeuwse kunstwerk is een afbeelding van Karel de Vijfde en werd bij het Londense veilinghuis Christie's verkocht aan een anonieme bieder. Toen het schilderij nog in handen was van de familie van de overleden prinses hing het in het familiehuis op het landgoed Althorp. Daar woonde Diana als kind en ligt ze ook begraven. Het familiehuis is toe aan een grote opknapbeurt. Daarom heeft de familie van Diana nog meer bezittingen naar de veiling gebracht.

Meer nieuws over Diana

Het is nu mogelijk prinses Diana op brood te smeren. Bij een tentoonstelling voor surrealistische kunst in Londen worden potten jam verkocht met daarin een heel klein stukje haar van de in 1997 overleden prinses. In één week zijn er vijfhonderd Dianapotten verkocht. Wie een pot wil bemachtigen, moet naar de Barbican Art Gallery in Londen. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 12 september.

Nog meer kunst zien? Vind alle musea van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 juli 2010 - 194

Dit past bij 'Schilderij familie Diana verkocht voor 9 miljoen'