Dierentuinen zijn 'cool'

Waterijsjes dagelijkse kost in Nederlandse dierentuin

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 8 juli 2010 Natuur Met de warme temperaturen weten de meeste Nederlanders wel raad. Zwembroek of bikini aan en met hele buurt in het mega opblaasbad van de buurman. In de dierentuinen nemen ze de menselijke gewoontes over. Waterijsjes, bassins en tuinslangen zorgen voor een spetterend schouwspel.

Diergaarde Blijdorp heeft geen moeite met het koel houden van de dieren. "De tropische dieren in Blijdorp zijn de hitte gewend en we zorgen dat ze voldoende vers water en schaduw hebben. De dieren uit de koudere gebieden houden we extra in de gaten, zoals de sneeuwuilen en de ijsberen. De ijsberen stimuleren we om in hun bassin te gaan, door grote waterijsjes te maken. Een grote emmer water met vis gaat in de vriezer en zo heb je een waterijsje. Daar zijn ze dan uren mee bezig in het water. De olifanten hebben een groot zwembad en we spuiten ze nat als ze dat willen", vertelt een woordvoerder.

Zwoele zomeravonden in Blijdorp

Ook bezoekers vinden genoeg verkoeling in de Rotterdamse dierentuin. "Bezoekers vinden hier genoeg schaduw door de grote kastanjebomen. En we hebben net drie nieuwe horecapunten geopend. We kunnen de bezoekers natuurlijk niet in het ijsberenbassin gooien." In de zomer is Diergaarde Blijdorp veertien avonden geopend voor bezoekers. Wie al eens een dagje in Blijdorp is geweest, doet er goed aan om nog eens langs te komen op een avond. Extra activiteiten, zoals een kijkje achter de schermen maken een bezoek een stuk specialer.

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark profiteert tijdens deze warme dagen van de bosrijke omgeving. Een woordvoerder laat weten: "De dieren en bezoekers hebben voldoende schaduw. En in het kader van verrijking hebben we het voedsel van dieren ingevroren en zo aangeboden. Dat vinden ze zeker lekker!" De stokstaartjes kregen vorige week een bak meelwormen met ijsblokjes. Dat is nog eens wat anders! Ouwehands Dierenpark is twee zomeravonden geopend. De eerste avond is op vrijdag 16 juli met het thema 'Nachtdieren'. Op 15 augustus spelen kriebelige diertjes de hoofdrol in Ouwehand by Night.

Artis

Morgen krijgen de miereneters in Artis verkoeling aangeboden in de vorm van een ijsje. Hou DagjeWeg.NL in de gaten voor foto's! De olifanten gaan regelmatig onder de douche en de wasbeertjes krijgen ijsjes. "Ook brilbeer Balu is er dol op!" volgens een woordvoerder. Iedere zaterdagavond in juni, juli en augustus is Artis geopend.

Beleef de zomer ook in de andere Nederlandse dierentuinen! Vind alle dierentuinen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 juli 2010 - 357

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...