Vaarroute huldiging Oranje definitief

Amsterdam is klaar voor huldiging Nederlands elftal

Nieuws door

archief oud artikel 9 juli 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Of Oranje wint of niet, Amsterdam is klaar voor een feestje. Bij winst van het Nederlands elftal kunnen de voetballers rekenen op een vaartocht door de Amsterdamse grachten. Hierna volgt een huldiging op het Museumplein. Vandaag maakte de gemeente Amsterdam de definitieve route bekend.

De tocht begint bij het Marinecomplex bij Kattenburg en voert richt IJ-haven, Noordwal en Buiten IJ. Door onder meer de Brouwersgracht, Herengracht en Leidsegracht eindigt de vaarroute bij het Rijksmuseum. Op het Museumplein vindt de huldiging plaats.

Bruggen en woonboten gespaard

Twee bruggen zijn uit voorzorg gesloten, omdat ze niet berekend zijn op grote mensenmassa's. Het gaat om het Melkmeisjesbrug over de Brouwersgracht en de fietsbrug van het Max Eeuweplein naar het Vondelpark. De gemeente Amsterdam heeft bewust gekozen voor een route waar weinig woonboten liggen. Eigenaren maakten zich zorgen, omdat veel woonboten tijdens de huldiging van 1988 grote schade opliepen. De enthousiaste menigte stond op de boten om zo dicht mogelijk bij de voetballers te komen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 juli 2010 - 5002

Dit past bij 'Vaarroute huldiging Oranje definitief'

3 reacties: