1

Haal alles uit de zomervakantie

De leukste uitjes en evementen in de zomer

Dutch Water Dreams Redactioneel door

archief oud artikel 13 juli 2010 Toerisme De tijd van terrasjes, lange zomeravonden en exotische festivals is aangebroken. Het is zomer! Zoek de koelte van het water in één van de waterpretparken van Nederland. Of ga helemaal uit je dak tijdens één van de zomerse festivals in juli en augustus. Met DagjeWeg.NL is het een zomer vol verrassingen.

Deltapark Neeltje Jans

Vrouwenpolder - De Deltawerken zijn één van de meest bijzondere bouwwerken ter wereld. In Deltapark Neeltje Jans komt de geschiedenis van de watersnoodramp van 1953 en de bouw van de deltawerken tot leven. Is het een saai museum? Zeker niet! Zo is er een speelstrand, een waterglijbaan, een walvisexpo en een waterspeelplaats. Vooral in de zomer is het genieten in Deltapark Neeltje Jans. Ondanks de hoge entreeprijs is het een niet te missen attractiepark in Zeeland.

Zomercarnaval (29 juli tot 31 juli)

Rotterdam - Carnaval is een gezellig feest, maar in februari is het vaak nog sober weer. Gelukkig zijn Zuid-Amerikanen betere planners, want zij vieren carnaval in de zomer. Het jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam is het grootste evenement van Nederland, waar meer dan dertig culturen vertegenwoordigd zijn. Vorig jaar bezochten ruim 900.000 mensen de Straatparade, het hoogtepunt van de Zomercarnaval. De parade is dit jaar op zaterdag 31 juli en begint om 13:00 uur in het hart van Rotterdam. Kom ook kijken!

Rio aan de Rijn (19 tot 21 augustus)

Arnhem - Laten we vooral de oosterse variant van het Zomercarnaval in Rotterdam niet vergeten: Rio aan de Rijn in Arnhem. Exotische danseressen en muziekgroepen dansen door de straten van Arnhem. De Bonte Parade begint op zaterdag 21 augustus 2010 om 14:00 uur op de Rijnkade. De tocht eindigt om 16:00 uur op het Dudokplein.

Duinrell: spelen met water

Wassenaar - Attractiepark Duinrell is een zomerpark bij uitstek! Koel af in het Tikibad met haar vele glijbanen of speel met water in de attracties van Duinrell. Zo is er een kikkerachtbaan en een 18 meter hoge glijbaan. In één keer nat worden? Ga dan bij de Splash staan, waar de grote golven van de boomstammenrivier over het publiek spetteren. Een leuke tijd gegarandeerd!

Durf jij nat te worden?

World Statues Festival (28 en 29 augustus)

Arnhem - Leeft ze... of is ze een beeld? Wie ooit over de Ramblas in Barcelona heeft geslenterd, weet hoe bijzonder levende beelden zijn. Op 28 en 29 augustus zijn de levende beelden te zien in de binnenstad van Arnhem. Dan vindt namelijk de zesde editie van het World Statues Festival plaats. Niet alleen professionals strijden om de titel, ook amateurs en kinderen doen mee. Het is dus mogelijk om zelf mee te doen. Weet je niet hoe? Volg dan de workshop op 28 juli.

Amsterdam Gay Pride (6 tot 8 augustus)

Amsterdam - Homo- en biseksuelen kijken ieder jaar uit naar het hoogtepunt van de zomer: de Amsterdam Gay Pride. En stiekem is deze parade door Amsterdam ook heel leuk voor heteroseksuelen. Groepen mensen dansen op tientallen boten, terwijl ze varen op de Amsterdamse grachten. De Canal Parade start zaterdagmiddag om 14:00 uur vanaf het Westerdok. Elk jaar staan rond de 350.000 toeschouwers langs de kant. En als het mooi weer is... dit jaar ook!

Een overzicht van de Gay Pride in 2009.

Splesj Waterspeelpark

Hoeven - Splesj is - volgens de organisatie - het leukste waterspeelpark. Misschien is dat ook wel zo, want de bezoekers van DagjeWeg.NL roemen het waterpark in Noord-Brabant. Er zijn heel veel leuke attracties, zoals het Spetterkasteel, de River Ride, de Booster en de Anaconda. Stuk voor stuk leuke waterattracties voor jong en oud. Wie niet zo van water houdt, kan lekker relaxen op de ligweiden. Of klauteren op het klimrek in de speeltuin.

Zoetermeer - Eén van de meest uitdagende waterparken in Nederland is te vinden in Zoetermeer: Dutch Water Dreams. Ga wildwaterkanoën, raften, hydrospeeden of indoorsurfen. De wildwaterbaan van 300 meter lang en twintig meter breed is de grootste van Nederland. Al deze sporten klinken zeer uitdagend - en dat zijn ze ook - maar gelukkig zijn er professionele instructeurs aanwezig die beginners een handje helpen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 juli 2010 - 1025