Zwarte Cross getroffen door noodweer

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Gewonden bij opbouwen festivalterrein

12 juli 2010 Toerisme Lichtenvoorde, Gelderland Het muziekfestival Zwarte Cross is door het noodweer getroffen. Tijdens het opbouwen van de podia en tenten zijn enkele mensen gewond geraakt.

Update 17:20 uur: De organisatie van het Zwarte Cross Festival laat weten dat het festival in principe gewoon doorgaat. De organisatie werkt met man en macht om alles in goede banen te leiden.

Op het festivalterrein in Lichtenvoorde waren 200 mensen van de organisatie bezig met het opbouwen van de tenten en podia. Door grote windstoten en onweer zouden tenten in de lucht gevlogen zijn. De politie noemt het terrein een ravage, meldt de NOS.

Henk Heijman, burgemeester van Lichtenvoorde vertelt aan Omroep Gelderland: "Tenten die net neergezet waren, zijn in de lucht gevlogen. Onder andere één hele grote tent, waar het hoofdpodium altijd gepositioneerd wordt." Volgens de burgemeester zijn er twee lichtgewonden, maar is nog niet iedereen geregistreerd. Alle hulpdiensten zijn aanwezig.

De organisatie laat in een eerste reactie weten bezig te zijn met de inventarisatie van de situatie. "Wij hopen aan het einde van de middag meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over hetgeen er gebeurd is", vermeldt de website van het Zwarte Cross Festival. Aanstaande vrijdag zou het festival van start gaan.

Lees ook het artikel over de Zwarte Cross voor het noodweer.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-12 15:13:56 - 934