Vincentre opent in Nuenen

Het Vincentre in Van Gogh Village Neunen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nieuw Van Gogh-centrum geeft kijkje in het leven van Vincent

19 juli 2010 Geschiedenis Nuenen, Noord-Brabant Het nieuwe Van Gogh-centrum in Nuenen opende afgelopen zondag voor het eerst haar deuren voor publiek. De wereldberoemde schilder Vincent van Gogh woonde tussen 1883 en 1885 in het Noord-Brabantse dorp en schilderde daar onder andere zijn eerste meesterwerk 'De Aardappeleters'. Het museum Vincentre gaat over het leven en werk van Van Gogh tijdens zijn tijd in Nuenen.

De wereld van Vincent

In het museum hangt helaas geen echte Van Gogh. Wel zijn er veel andere voorwerpen, teksten en foto's te bewonderen die met de grote schilder te maken hebben. Met moderne technieken komt het Nuenen uit de negentiende eeuw tot leven. Zo zijn er pratende portretten en kunnen bezoekers door levensgrote schilderijen dwalen. Over het schilderij 'De Aardappeleters' wordt een film vertoond.

Van Gogh in het dorp

Treed in de voetsporen van Van Gogh tijdens een wandeling door het dorp. Het centrum van Nuenen is als het ware een openluchtmuseum. Vincent van Gogh heeft tijdens zijn verblijf in Nuenen heel wat gebouwen en landschappen geschilderd. Een aantal van deze gebouwen bestaan nog. Wandel met Van Gogh door het dorp en zie wat de schilder zag.

Vincentre

Het nieuwe Vincentre in Nuenen is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 uur tot 17:00 uur. De officiële opening is in september, maar bezoekers kunnen er nu al terecht. Hier is ook informatie te krijgen over diverse Van Gogh-wandelingen door het dorp.

Op zoek naar een uitje in Nuenen? Op DagjeWeg.NL staat altijd iets leuks!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-19 12:29:29 - 607