Teambuildingsuitje eindigt in tranen

Hete kolen verwonden acht verkopers

Nieuws door

archief oud artikel 21 juli 2010 Zakelijk Een teambuildingsuitje in Italië eindigde in een drama. Acht verkopers van een vastgoedhandel liepen brandblaren op.

Tijdens het bedrijfsuitje moesten de verkopers met blote voeten over hete kolen lopen. "Dit is goed voor uw motivatie en zelfvertrouwen", beweerde de organisatie van het teambuildingsuitje.

Niet dus! Vijftig deelnemers kwamen heelhuids over de kolen, maar acht verkopers werden naar een ziekenhuis in Rome gebracht.

Nergens last van

"Ik doe dit werk al 12 jaar zonder problemen," zegt coach Alessandro Di Priamo tegen de Britse krant The Guardian. "Ik was zelf de eerste die over deze kolen liep en had nergens last van. Diezelfde avond heb ik nog zestien kilometer hardgelopen."

Andere kolen

Normaal gebruikt Di Priamo speciale kolen, waardoor deelnemers niet gewond raken. "Zonder mijn medeweten had de directie van het hotel waar het evenement plaatsvond een ander soort kolen gebruikt. Erger nog: ze hadden een middel gebruikt dat de kolen sneller deed ontbranden."

Di Priamo is de schuldige

De manager van het hotel, Serafino Bisirri, is het niet met Di Priamo eens. "Di Priamo was de organisator. Hij moet zorgen dat alles in orde is."

Wilt u wél een goed georganiseerd teambuildingsuitje? Kijk eens op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-20 15:24:41 - 335

Dit past bij 'Teambuildingsuitje eindigt in tranen'