1

Zeldzame witte leeuwen in Mondo Verde

Kato en Kenia eindelijk naar buiten

Mondo Verde Nieuws door

archief oud artikel 20 juli 2010 Toerisme Landgraaf, Limburg Extreem zeldzaam in het wild, maar sinds vrijdag wel te bewonderen in Familiepretpark Mondo Verde: witte leeuwen! Duizenden mensen kwamen zondag naar Landgraaf om de vuurdoop van broer en zus Kato en Kenia in het buitenverblijf te aanschouwen.

"Ze vonden al die aandacht geweldig", vertelt Annetje Schoolmeesters, woordvoerder van Mondo Verde. "Volgens mij vinden zij ons een grotere attractie dan wij hen!". De leeuwen hebben al drie weken kunnen wennen aan hun nieuwe woonplaats. Om van hun nachtverblijf naar buiten te komen, moeten ze ondergronds door een sluis. "Beetje bij beetje hebben we de leeuwen kennis laten maken met alle plekjes van het verblijf." Totdat zondag het publiek de leeuwen eindelijk kon bewonderen.

Kato en Kenia in mondo Verde.Links Kato, rechts Kenia. De leeuwen genieten van hun nieuwe verblijf.

Fokprogramma

De leeuwen komen uit het Duitse Safaripark Stukenbrock. "Het mannetje Kato moest daar weg omdat hij teveel ruzie maakte met zijn vader. Hij was inmiddels geslachtsrijp en wilde ook graag de baas spelen." Kato en Kenia zullen samen geen jongen krijgen. "Ze zijn broer en zus, dus dat zou niet goed gaan. Als Kato anderhalf jaar is, wordt zijn zusje Kenia geruild met een witte leeuw uit een andere dierentuin. Kato krijgt dan een eigen vrouwtje om jongen mee te maken", vertelt Schoolmeesters.

Er zijn maar weinig witte leeuwen. Mondo Verde heeft contacten met andere dierentuinen om met speciale fokprogramma's te zorgen dat de witte leeuw behouden blijft.

Pas op voor de witte leeuw!

Gek op dieren? DagjeWeg.NL heeft het overzicht van alle dierentuinen in Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 juli 2010 - 1457

Dit past bij 'Zeldzame witte leeuwen in Mondo Verde'

1 reactie