1

Olifantje ziet levenslicht in Blijdorp

Drie generaties olifanten in de dierentuin

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 21 juli 2010 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Gisteravond om 22:00 uur verwelkomde Diergaarde Blijdorp een nieuw olifantje. Olifant Bangka beviel in het buitenverblijf van een dochter. Het is de vijftiende olifant die in de Rotterdamse dierentuin werd geboren.

Het was voor het eerst dat een olifant in het buitenverblijf beviel. Hier hadden de verzorgers bewust voor gekozen en dit bleek een goede keuze. Doordat het dier niet op het beton, maar in het zand terecht kwam, kon het vrijwel direct staan. Hoewel het olifantje met 75 kilo aan de kleine kant is, wist het wel binnen twee uur de moedermelk te vinden.

Grote familie

De vader van het jong is Timber. Ook hij kwam ter wereld in Blijdorp, in 1998. Voor beide ouders is dit hun eerste jong. Het kleintje komt in een grote familie terecht, want zelfs haar grootouders wonen nog in Blijdorp. Het is de eerste keer ter wereld dat in een dierentuin een olifant wordt geboren, waarvan beide ouders in diezelfde dierentuin geboren zijn en geen familie van elkaar zijn.

Kom snel kijken!

Omdat de bevalling buiten was, krijgen bezoekers het kleine olifantje gelijk te zien. De kudde in Diergaarde Blijdorp bestaat nu uit één man en zes vrouwtjes.

Wil je het kleine olifantje gelijk bekijken? Op de website van Diergaarde Blijdorp kun je mee kijken via een webcam in het olifantenverblijf.

Video

Dol op dieren? Ga dan een dagje naar de dierentuin!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 juli 2010 - 756