NAi Rotterdam opent pas in 2011

Uitstel door scheuren in vloer en muren

Nederlands Architectuurinstituut Nieuws door

archief oud artikel 22 juli 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) opent in het voorjaar van 2011 pas weer haar deuren. Er zijn namelijk scheuren in de keldervloer en in muren ontdekt.

Het museum sloot in mei voor de eerste verbouwing in twintig jaar tijd. Oorspronkelijk zou het NAi eind dit jaar weer openen. Helaas vonden medewerkers scheuren in de keldervloer en in muren. Deze scheuren zijn ontstaan door een te hoge waterdruk onder het museumgebouw.

Om de scheurvorming tijdelijk tegen te gaan, plaatste het museum 260.000 kilo ballast. Nu werkt het museum aan een permanente oplossing.

Als het NAi volgend jaar opent, dan is het museum veel groter en toegankelijker voor het publiek. Daarnaast is de vijver heringericht en het gebouw schoongemaakt.

Nationaal Architectuur Instituut

Het Nederlands Architectuurinstituut laat de bezoeker kennis maken met Nederlandse architectuur en architecten. Van de Amsterdamse scholen tot Rem Koolhaas. Een cursus architectuurgeschiedenis in een notendop. Ook zijn er verschillende tentoonstellingen te bewonderen. Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Nog nooit in Rotterdam geweest? Kijk eens wat voor leuke uitstapjes er te beleven zijn!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 juli 2010 - 240