Strand Nieuwvliet-Bad afgesloten

Een dagje naar het strand |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Munitieresten gevonden op Zeeuws strand

22 juli 2010 Natuur Nieuwvliet, Zeeland Toeristen in Nieuwvliet-Bad hebben minder ruimte om lekker te zwemmen. Een stuk strand van ongeveer driehonderd meter breed is afgesloten. Hier zijn scherven van munitie en handgranaten gevonden.

Het gaat om een stukje strand dat tegen het natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder aanligt. Het strand en het natuurgebied worden gescheiden door een geul. Bij deze geul bevinden zich ook enkele springputten. "Na de Tweede Wereldoorlog werd daar veel rommel ingegooid en tot ontploffing gebracht. 'Opgeruimd staat netjes', dachten ze", vertelt Marjolein Reinhoudt, woordvoerder van de gemeente Sluis. "Maar door de verandering van de stroming is al die troep op het strand terecht gekomen."

Noodverordening

Tot 1 november is er een noodverordening afgegeven en is het verboden om het stuk strand te betreden. "We willen niet hebben dat een kind gaat spelen met een gevonden handgranaat." Veel last hebben toeristen hier niet van. Op dit stuk strand werden al werkzaamheden uitgevoerd en daardoor zochten toeristen vaak een ander plekje om hun handdoek neer te leggen. "In de rest van Nieuwvliet-Bad zijn veel mooiere stukken strand te vinden met veel gezellige strandpaviljoens."

Om te zorgen dat niemand het stuk strand op gaat voor een spannende ontdekkingstocht, zijn er maatregelen genomen. "De aannemer die hier werkzaamheden uitvoert, is elke dag aanwezig en die houdt een scherp oogje in het zeil. Ook hangt er een bord over de noodverordening. Zo hopen we dat mensen begrijpen dat het echt gevaarlijk is om het strand te betreden."

Zoek in de zomer de koelte op! DagjeWeg.NL heeft een overzicht van alle stranden in Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-22 15:11:25 - 808