1

Tour de France gaat door in Kunsthal Rotterdam

Witte trui Robert Geesink te zien in Tour Experience

Kunsthal Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 26 juli 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Na het WK voetbal werden sportliefhebbers meteen ondergedompeld in een nieuw sportevenement: De Tour de France 2010. Deze wielerronde gaat nog even door in de tentoonstelling Tour Experience in de Kunsthal Rotterdam.

Alberto Contador won de wedstrijd, maar Robert Gesink was de beste Nederlander. Hij behaalde de zesde plaats in het eindklassement. Om hem eer te bewijzen hangt de witte trui van Gesink vanaf woensdag 28 juli in de Kunsthal Rotterdam. Ook het officiële Tour routeboek 2010 en de eerste ploegleidersauto zijn te zien, net als de gele rugnummers. De Nederlandse ploeg droeg deze nummers tijdens de achtste etappe, toen zij de snelste van het peloton waren. Daarnaast zijn de oranje shirts te zien, waarin de renners de finale van het WK bekeken.

Bezoekers kunnen in het museum zelf een bergetappe fietsen of een wielertrui ontwerpen. Ook is het genieten van prachtig fotomateriaal van Cor Vos, de gele truien van Zoetemelk en Van Est en de tijdritfiets van Jan Janssen. De tentoonstelling is nog tot en met 29 augustus 2010 te bezoeken.

Kunsthal Rotterdam

Toegangsprijzen
Volwassenen: 10,00 euro
Kinderen en jongeren: 2,00 euro

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 juli 2010 - 318