De leukste feesten van augustus

Vier de hele zomer feest #festival

Sneekweek 2011 Redactioneel door

archief oud artikel 29 juli 2011 Cultuur Landelijk Het is zomer: dé tijd om te genieten! Van Friesland tot Limburg: in elke provincie is het feest. DagjeWeg.NL verzamelde de leukste evenementen van augustus. Zet je feestmuts op en vier de zomer!

Sneekweek 6 augustus – 12 augustus

De Sneekweek, het grootste zeilevenement van Europa op binnenwateren, wordt dit jaar voor de 75ste keer georganiseerd. Elk jaar trekt dit festijn duizenden bezoekers die de bootjes op de Friese wateren willen bewonderen. Elke dag is er tot 's avonds laat van alles te beleven. Van een kermis tot leuke optredens en van een muziekterras tot gezellige cafés. Kom gauw naar Sneek, ook als je geen boot hebt!

Theaterfestival Boulevard 4 augustus – 15 augustus

Iedere zomer trakteert Theaterfestival Boulevard de liefhebber van theater, muziek, dans en beeldende kunst op een tiendaagse ontdekkingsreis. Deze reis voert door de wereld van de kunsten en de stad 's-Hertogenbosch. Theaterfestival Boulevard speelt zich af in tenten aan de voet van de Sint Janskathedraal, maar ook in omliggende theaters en op verrassende locaties. Geniet eerst van een lekker hapje op één van de terrassen en flaneer daarna rond over Theaterfestival Boulevard.

Parade Amsterdam 5 augustus – 21 augustus

Al voor de twintigste keer reist de Parade met haar kleurige tenten door Nederland. Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn al bezocht. Nu is het de beurt aan Amsterdam. Het programma van het theaterfestival de Parade is ieder jaar weer anders. Het publiek kan kiezen uit verschillende voorstellingen, die vaak speciaal voor de Parade gemaakt zijn en die tegelijkertijd op het terrein spelen. Ook zijn er allerlei restaurants aanwezig voor een lekker hapje en drankje. Culinaire hoogstandjes en culturele uitspattingen komen samen op de Parade.

Horizontoer 11 augustus – 15 augustus

De Horizontoer is een zeilend cultureel muziek- en theaterfestijn, varend van Waddeneiland naar Waddeneiland. Vijf grote schepen met ongeveer 150 artiesten en vakantiegangers aan boord, varen langs de verschillende waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland en sinds dit jaar ook Schiermonnikoog. De artiesten gaan de eilanden op en zorgen voor een paar onvergetelijke dagen. Ook is het mogelijk om mee te varen met de boot en backstage het leven van de artiesten te zien.

Grachtenfestival 12 augustus – 22 augustus

Het Grachtenfestival heeft ieder jaar een ander thema, waarin beroemde solisten en ensembles een programma samenstellen. Geniet van klassieke muziek op historische locaties in Amsterdam. Ook voor kinderen is het festival geschikt. Voor hen is er het Kindergrachtenfestival!

Zeeland Nazomerfestival 23 augustus – 4 september

Twaalf dagen theater op verrassende locaties in Zeeland en in de Abdij van Middelburg: dat is het Zeeland Nazomerfestival. Kleine producties, concerten, dans, kindervoorstellingen, literatuur, talkshows en workshops. In de openlucht en in bijzondere gebouwen. Door de straten, op zolders en in kerken. Cultuur is prachtig!

Preuvenemint 25 augustus – 29 augustus

Het Vrijthof in Maastricht wordt ieder jaar omgebouwd tot een groot openluchtrestaurant. Het jaarlijkse Preuvenemint is een bijzonder evenement, waar culinaire, muzikale en expressieve uitingen bij elkaar komen. Kom proeven bij de diverse stands van Maastrichtse restaurants. De toegang tot het Preuvenemint is gratis. Met de aanschaf van zogenoemde Preuvenelappen kunnen bezoekers alle gerechten proeven. Dat wordt smullen!

Zomerparkfeest 11 augustus – 15 augustus

Het Zomerparkfeest is het grootste meerdaagse gratis festival van Nederland. Voor vier dagen wordt het Julianapark in hartje Venlo omgetoverd tot een festivalterrein met vijf podia. De nadruk van het programma ligt op muziek in alle genres. Daarnaast zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap.

Westerpop 26 augustus – 27 augustus

Het popfestival Westerpop is één van de gezelligste festivals van Nederland, door de ligging vlakbij het historische centrum van Delft. Westerpop trekt jaarlijks ruim 15.000 enthousiaste bezoekers. Ook nu is het weer heerlijk genieten van een gevarieerde (inter)nationale programmering, een festivalmarkt en straattheater. Feest mee in Delft!

Vind nog veel meer leuke uitjes op de UIT-kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-08-29 16:43:54 · Gepubliceerd: 29 juli 2011 - 5755