1

Jonge beestenboel in Blijdorp

Kom op kraambezoek

Diergaarde Blijdorp Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 29 juli 2010 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Diergaarde Blijdorp barst van het babygeluk. Vorige week kwam in het buitenverblijf van de olifanten een kleintje ter wereld. De tijgerwelpjes spelen buiten en ook enkele klipdasjes, penseelzwijntjes en een zeldzame Mhorrgazelle zagen het levenslicht.

Wie deze maand de Rotterdamse dierentuin bezoekt kan veel jonge dieren verwachten. De hele maand augustus krijgt iedereen een beschuit met muisjes ter ere van de geboorte van het olifantje. De vorige week geboren dochter van olifant Bangka heeft nog geen naam. Wie een leuke naam weet kan deze opsturen naar Blijdorp, waar de verzorgers uiteindelijk een keuze maken. De bedenker van de winnende naam wint een VIP-dagje achter de schermen en 75 kilo aan boodschappen. Dat is het geboortgewicht van het olifantje.

Tijgerwelpjes

Sinds vorige week spelen de twee Sumatraanse tijgerwelpjes buiten. De diertjes klimmen graag op de rug van hun moeder om zich vervolgens op een broertje te laten vallen. Ook bij de penseelzwijntjes lopen twee jongen rond. De bontgekleurde kleintjes zijn een opvallende verschijning.

Zeldzame gazelle geboren

Blijdorp beleefde vorige week een bijzondere geboorte. Bij de zeldzame Mhorrgazelles werd een bokje geboren. Deze Mhorrgazelle is een ondersoort van de damagazelle, die sinds 1968 als uitgestorven werd beschouwd. Gelukkig waren er toch overlevenden en door fokprogramma's is de populatie inmiddels flink uitgebreid.

Springende klipdasjes

Kom tijdens een bezoek aan Blijdorp ook eens kijken in de Krokodillenrivier. Hier springen drie piepkleine klipdasjes rond.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 juli 2010 - 281