1

Pelikaan Groenerick nog steeds vermist

Geen rol meer voor pelikanen in roofvogelshow

Vakantiepark Beekse Bergen Nieuws door

archief oud artikel 2 augustus 2010 Natuur Hilvarenbeek, Noord-Brabant De drie pelikanen die vorige week wegvlogen uit Safaripark Beekse Bergen, zullen voorlopig nog niet te zien zijn in de roofvogelshow.

De verzorgers van de show denken dat de kans groot is dat de vogels tijdens een terugkeer in de show opnieuw ervandoor gaan. Kortom, de pelikanen Roderick en Blauwerick worden voorlopig niet ingezet.

En de derde pelikaan Groenerick? Die is nog niet gevonden! Verschillende waarnemers hebben het dier gesignaleerd in de omgeving van Antwerpen en later in Etten-Leur, maar het is nog niet gelukt om de pelikaan te vangen. Oplettende Nederlanders en Vlamingen worden verzocht om het luchtruim in de gaten te houden. En zie je een pelikaan vliegen? Waarschuw dan Safaripark Beekse Bergen via info@safaripark.nl. Wie met de gouden tip komt, krijgt een rondleiding achter de schermen.

'Show must go on'

De verzorgers in Safaripark Beekse Bergen hebben de draad ondertussen alweer opgepakt. De roofvogelshow gaat gewoon door! "Alsnog blijft de show één van de hoogtepunten van een dagje in ons safaripark", zegt parkmanager Sjors van den Boogaart. "De afgelopen twee weken bleven bezoekers uitermate enthousiast over de show, ondanks het ontbreken van de pelikanen, zo blijkt uit enquêtes."

Goede vervangers

De pelikanen zijn vervangen door rüppelgieren, woestijnbuizerds, de steppearend, palmgier en zeearend.

Blijf een nachtje slapen in Vakantiepark Beekse Bergen en ervaar de jungle van dichtbij!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 augustus 2010 - 323