Nieuw album van Michael Jackson?

Erfgenamen verdienen veel geld aan King of Pop

Nieuws door

archief oud artikel 3 augustus 2010 Showbizz Eind dit jaar komt er een nieuw album uit van Michael Jackson. Dit meldt het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

250 miljoen dollar

Het album van de King of Pop bevat tien nog nooit eerder gehoorde liedjes en verschijnt in november. De komende zeven jaar zullen meer producten worden uitgebracht. Zo volgen een dvd-collectie, greatest hits-compilaties en nieuwe uitgaven van succesalbums als Bad en Thriller. De erfgenamen van Jackson krijgen hiervoor een bedrag van 250 miljoen dollar.

Meer dan honderd liedjes

De erfgenamen vonden de liedjes in een kluis van Jackson. De meer dan honderd liedjes stammen uit de jaren '80 van de vorige eeuw, toen Jackson zijn hoogtepunt bereikte. Ook recente composities met artiesten als Ne-Yo, Akon en Will.i.am troffen de erfgenamen aan. Het is niet zeker of al het materiaal ooit wordt uitgebracht, of dat het bij één cd blijft.

Grote doorbraak

Michael Jackson (1958) brak samen met zijn broers door met hits als 'I Want You Back', 'I'll Be There' en 'ABC'. Iedereen zag al snel het uitzonderlijke talent van Jackson en als jongen van dertien brak hij door met 'Ben'. Tijdens de opnames van The Wiz in 1977 leerde Jackson producer Quincy Jones kennen. Jones produceerde de albums Off The Wall en Thriller. Beide albums scoorden zeer goed. Jackson werd een ster in binnen- en buitenland.

Wereldster

De jaren '90 waren woelige jaren, maar Jackson bleef een wereldster. Met gigantische hits als 'They Don't Care About Us', 'Blood on the Dance Floor', 'Stranger in Moscow' en 'Black Or White' stak de zanger met kop en schouders boven de rest uit.

Laatste jaren

In 2001 verscheen Jacksons laatste album - Invincible - met een diversiteit aan nummers. 'You Rock My World' blijft een parel. Helaas ontstond er een ruzie tussen platenmaatschappij Sony en Jackson. Uiteindelijk werd Invincible nauwelijks gepromoot. Toch werden er twaalf miljoen exemplaren verkocht. De laatste jaren werd gepraat over een nieuw album, maar verder dan wat uitgelekte nummers (o.a. 'Hold My Hand' met Akon) kwam het niet. Jackson overleed op 25 juni 2009 aan overdosis drugs in een woning in Los Angeles.

DagjeWeg.NL bracht al veel nieuws over Michael Jackson. Ontdek het zelf!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 augustus 2010 - 206

Dit past bij 'Nieuw album van Michael Jackson?'