De mooiste, duurste en slechtste rondvaarten

Spido |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

DagjeWeg.NL Uitblinkers

4 augustus 2010 Toerisme Aan boord van de ene rondvaartboot zie je veel leuke plekjes van de stad, terwijl een vaartocht met een andere rederij een regelrechte nachtmerrie is. Wat zijn de mooiste, duurste en slechtste rondvaarten van Nederland?

DagjeWeg.NL gaat in de reeks 'Uitblinkers' op zoek naar de beste, slechtste, duurste en goedkoopste uitjes van het land. Eerder gingen wij op zoek naar de uitblinkers onder de attractieparken, en nu zijn de rondvaartboten aan de beurt!

De goede: Spido, rondvaarten door Rotterdam


Bezoekers van DagjeWeg.NL zijn zeer enthousiast over Spido. Dit bedrijf organiseert rondvaarten door de Rotterdamse haven. "Het was een geweldige belevenis", vertelt een bezoeker. "Het eten was voortreffelijk en er was een goede sfeer. Ik heb genoten en ik kan het iedereen aanraden." Een andere bezoeker genoot ook van een rondvaart door de haven van Rotterdam. "Onderweg valt er heel veel te zien en word je voorzien van opgenomen rondleiding commentaar van de burgemeester zelf! Je kunt op de boot lekker eten en drinken tegen betaalbare prijs. Dit valt te combineren met een bezoek aan de Euromast!"

De slechte: Rederij Dijkhuizen, Middelburg


Wil je niet dat je dagje uit letterlijk en figuurlijk in het water valt? Stap dan niet aan boord van de Lady Madeleine, Stad Veere of Stad Veere II. Dit zijn drie boten waarmee Rederij Dijkhuizen over de Zeeuwse wateren vaart. Als er te weinig mensen aanwezig zijn, besluiten de bemanningsleden om niet te varen. "Wij kwamen dus voor niets bij de boot", zegt een teleurgestelde bezoeker op DagjeWeg.NL. "Ook was er een stel dat al eerder die dag de trip had willen maken en nu wederom teleurgesteld weg moest. Het staat nergens vermeld dat er een minimum van twintig personen is." Een andere bezoeker, Anieke, vond de tocht tegenvallen. "Het spijt me om dit te zeggen, maar hoe wij behandeld zijn is niet normaal! Die lui zijn erg onvriendelijk."

De dure: Amsterdam Rondvaart Nemo Tours


Een luxe sloep huren? Daarvoor kun je terecht bij Amsterdam Rondvaart Nemo Tours. Twee uren varen in een luxe sloep kost 250 euro. Dat is vrij prijzig, maar daarvoor krijg je wel een gezellige dag of avond. "Leuk uitstapje om Amsterdam eens vanaf de andere kant te bekijken", zegt C. Vorselaars. "Ook voor kinderen aantrekkelijk, mede dankzij duidelijke vertellingen door de kapitein." Siebrand de Haan is een echte Amsterdammer en weet dus waar een rondvaart aan moet voldoen. "Als Amsterdammer was het erg leuk om de stad eens anders te bekijken. Toffe rondvaart!"

De goedkope: Watertaxi Rotterdam


Goedkoop het water op? Verken de Nederlandse wateren met een watertaxi! Er zijn meer dan 250 opstapplaatsen in Nederland en een tocht kost slechts een paar euro! In Rotterdam zijn er opstapplaatsen in o.a. Leuvehaven en Veerhaven. Eigenlijk is de watertaxi een soort veredeld pondje. Gasten worden namelijk van de ene kant van het water naar de andere kant gebracht. Zin in een rondvaart? Dat kan ook, maar dan betaal je ook iets meer.

Binnenkort gaat DagjeWeg.NL op zoek naar de uitblinkers onder de musea!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:19:45 · Gepubliceerd: 2010-08-03 15:40:53 - 4561