Ouwehands Dierenpark Rhenen… Zoo avontuurlijk!

Ga op avontuur met Bamboo Bill in Rhenen

Ga naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen Redactioneel door

archief oud artikel 6 augustus 2010 Natuur Rhenen, Utrecht Alles weten over dieren? Ga mee met Bamboo Bill en zijn vrienden Jungle Jack, Desert Doc, Rimboe Rob en Toendra Tony! Deze avonturiers kennen de dieren die in Ouwehands Dierenpark wonen als geen ander. Ze weten precies wat het favoriete hapje van een dier is. Ook is er een leuke familieshow met leuke liedjes: 'Bamboo Bill op avontuur'.

Neus aan neus

Ouwehands Dierenpark heeft een aantal bijzondere dierenverblijven. Zo zijn de dieren van wel heel dichtbij te zien. Neem bijvoorbeeld 'Neus aan Neus'. Juist ja: neus aan neus staan met echte ijsberen! Tussen de neuzen zit gelukkig nog wel een glaswand, dus gevaarlijk is het niet om de ijsbeer diep in de ogen te kijken.

Tussen de pinguïns

Overal in Ouwehands Dierenpark zijn verblijven zo gemaakt dat ze net iets extra's hebben. Klim op een twaalf meter hoge olifant om z'n soortgenoten van bovenaf te bekijken. De orang-oetans hebben een speciaal 'Apen op Stelten'-verblijf waar de apen over de bezoekers heen slingeren. Sinds vorig jaar is er voor de Humboltpinguïns een nieuw verblijf met wel 100.000 liter water, waarin de pinguïns naar hartenlust kunnen jagen op vis. Door middel van een koepel in het verblijf staat de bezoeker midden tussen de kolonie pinguïns.

Klimmen en klauteren

Voor de echte avonturiers is er de speelsafari Umkhosi. Via touwbruggen tussen boomhutten klimmen en klauteren kinderen langs leeuwen, stokstaarten, wrattenzwijnen en mandrils. RavotAapia is de grootste overdekte speeljungle in Europa. Hier spelen niet alleen kinderen, maar zijn ook de verblijven van doodshoofdaapjes, otters en vliegende honden. Beleef de legende van het gestrande piratenschip en neem een kijkje in de grotten van de vliegende honden.

Een bos vol beren

In Rhenen is ook het bekende Berenbos. Hier vinden mishandelde beren een veilig plekje waar ze onbezorgd kunnen leven. In plaats van elke dag optreden in een circus kunnen ze nu lekker spelen en hebben ze alle ruimte, samen met de wolven die ook in het Berenbos wonen. Via een loopbrug kunnen bezoekers door het bos wandelen en kijken naar de dieren die een prima thuis hebben gevonden in Rhenen.

Spetterende zeeleeuwenshow

Topper in het dierenpark is de zeeleeuwenshow in het speciale Zeeleeuwentheater. Wie deze show ziet komt van alles te weten over zeeleeuwen tijdens de leuke en leerzame presentatie. En natuurlijk nemen de zeeleeuwen samen met hun trainers een duik in het water.

Bamboo Bill op avontuur

Bamboo Bill en zijn vrienden zijn deze zomer in het park te vinden. Na omzwervingen over de hele wereld heeft Bamboo Bill zijn plekje in Ouwehands Dierenpark gevonden. Samen met zijn vrienden voert hij de dieren en speelt met de kinderen. En natuurlijk speelt hij de hoofdrol in zijn eigen familieshow 'Bamboo Bill op Avontuur!', vol leuke liedjes en avonturen.

Wandelen door het park

Door het park heen worden speciale educatieve voorstellingen gehouden. Ara Ken is bijvoorbeeld te zien in het Kraaiennest in RavotAapia. Ontmoet oehoe Plato bij de olifanten in de buurt. En schrik niet als er ineens een dier langs je heen loopt. Onder deskundige begeleiding wandelen dieren door Ouwehands Dierenpark heen. Heino, de getrainde lama, komt graag een kijkje nemen, samen met zijn begeleider.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 augustus 2010 - 1841