1

Apen gaan ervandoor met fopspeen

Fopspeen populair bij de doodshoofdaapjes in de Apenheul

Ga een dagje naar de Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 5 augustus 2010 Opmerkelijk Apeldoorn, Gelderland In de Apenheul gappen de aapjes regelmatig de fopspeen van de kleintjes in de kinderwagen. Dat lijkt misschien schattig, maar is natuurlijk hartstikke vervelend. De Apenheul heeft een oplossing verzonnen: bezoekers krijgen een touwtje om de fopspeen aan de buggy te knopen.

Fopspeen foetsie

Sinds dit voorjaar zijn buggy's weer welkom in het bos waar ruim honderd doodshoofaapjes vrij rondlopen. Niet alleen de bezoekers vinden dit erg leuk, ook de apen zijn opgetogen. De buggy's zijn erg interessant voor de diertjes. Zo vinden ze er lekkere kruimetjes, maar ook die fopspeen is het bekijken waard. Regelmatig verdwijnen de apen met speen en al weer in de boom en is de fopspeen foetsie.

Touwtje

De Apenheul biedt bezoekers nu een touwtje aan om de speen mee aan de buggy te maken. Zo kunnen de doodshoofdapen er niet vandoor gaan met de fopspeen. Mocht een aapje het toch voor elkaar krijgen een speen mee te gappen, dan heeft de dierenverzorger een nieuwe in z'n zak. Mét speciale jungleprint.

Alleen de doodshoofdaapjes tonen interesse in de fopspenen. In de andere gebieden waar apen loslopen zijn de spenen veilig.

Dagje dierentuin? Ook die vind je op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 augustus 2010 - 654