1

Geen Dik Trom-museum in Etersheim

Gemeente kan oude school niet kopen

Nieuws door

archief oud artikel 6 augustus 2010 Cultuur Etersheim, Noord-Holland Er komt geen museum over Dik Trom in een oud schooltje in Etersheim. Dit maakte de Noord-Hollandse gemeente Zeevang bekend.

Dik Trom-schrijver Cornelis Johannes Kievit gaf vroeger les in de oude school. Daar is de kinderboekenheld gecreëerd. Helaas kon de gemeente het schooltje "om planologische en economische redenen" niet overnemen van de eigenaar.


Niet haalbaar

"Het was een gecompliceerd project", vertelt wethouder Jetty Voermans tegen persbureau ANP. "Naast het schooltje staat een bedrijfspand van dezelfde eigenaar. Een voorwaarde voor subsidie was dat dit pand weg moest. Dat leek haalbaar, maar na lang onderhandelen moet ik met pijn in het hart zeggen dat het niet is gelukt."

Andere locatie?

Het is overigens nog niet bekend of het museum op een andere locatie komt. Voermans: "De Stichting Dik Trom, die speciaal voor het museum was opgericht, beraadt zich nu over de toekomst."

Beroemde kwajongen

Dik Trom is de ondeugende hoofdpersoon in een beroemde kinderboekenreeks uit de negentiende en twintigste eeuw. Het eerste boek verscheen in 1891. Ook zijn er diverse films verschenen met de dikke kwajongen in de hoofdrol.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 augustus 2010 - 369

Dit past bij 'Geen Dik Trom-museum in Etersheim'