1

Zwarthandelaartje pesten

Laatste kaarten voor Lowlands snel verkocht

Nieuws door

archief oud artikel 18 augustus 2010 Opmerkelijk Biddinghuizen, Flevoland De organisatie van Lowlands kwam gisteren met nog zevenhonderd entreekaarten voor het festival op de proppen. Deze waren tot het laatste moment bewaard, om de zwarthandel tegen te gaan. De kaarten waren in slechts vijf minuten allemaal verkocht.

Het festival Lowlands was dit jaar in recordtempo uitverkocht. Voor veel mensen bleef er niets over dan via de zwarte markt een kaartje te kopen. Dit vaak voor een veel hogere prijs. Om de zwarthandelaren dwars te zitten, hield de organisatie van Lowlands honderden kaarten tot het laatste moment vast. Zo had iedereen nog een kans op een ticket voor de normale prijs.

De tickets gingen per twee weg, om doorverkopen te voorkomen. Een aantal kaarten was oorspronkelijk geblokkeerd voor sponsors, partners en gasten. De organisatie gaf deze gisteren alsnog vrij.

Weet waar je koopt!

Het doorverkopen van toegangskaartjes voor concerten of evenementen met flinke winst is niet strafbaar. Om de woekerwinsten van de zwarthandelaren toch tegen te gaan, startten verschillende organisaties uit de muziek- en evenementenbranche begin dit jaar de actie Weet waar je koopt. Op deze site zijn de officiële aanbieders van entreebewijzen voor concerten, evenementen en shows te vinden.

Geen kaartjes voor Lowlands? Ga dan bijvoorbeeld naar strandfestival Zand! in Almere.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 augustus 2010 - 308

Dit past bij 'Zwarthandelaartje pesten'