1

Lenie's zeehondjes doen het goed

Populatie zeehonden Waddenzee groeit

Nieuws door

archief oud artikel 18 augustus 2010 Natuur Pieterburen, Groningen Een dagje weg hoeft niet duur te zijn. Ga naar de Waddenzee en zoek naar zeehonden! De kans op een ontmoeting is steeds groter, want dit jaar zijn er maar liefst 800 zeehonden bij gekomen. Zeehondencrèche Pieterburen telde de zeehonden tijdens twee telvluchten deze zomer.

Het gaat goed met de zeehonden in de Waddenzee. Dit jaar zwemmen er 800 meer soortgenoten rond, concludeert Zeehondencrèche van Lenie 't Hart in Pieterburen. In totaal zijn er 5600 zeehonden in het gebied geteld tijdens een tweetal telvluchten. Het grootste deel hiervan betreft gewone zeehonden, een klein deel zijn grijze zeehonden.

Telvluchten

De telling is uitgevoerd met een vliegtuig, dat zigzaggend over de zandbanken van Den Helder naar de Dollard vloog. Tijdens de vluchten zijn de zeehonden met een highspeed High Definition videocamera gefilmd. Met behulp van deze beelden kon de telling nauwkeurig worden gedaan.

Volgens de zeehondenopvang is de stijging van de populatie te danken aan de opvang van zieke dieren. Vierhonderd van de getelde zeehonden zaten in de crèche en zijn in de telperiode vrijgelaten. In Engeland en Schotland daalt het aantal zeehonden volgens Pieterburen in snel tempo.

Zeker zeehonden zien? Ga dan een dagje naar Zeehondencrèche Pieterburen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 augustus 2010 - 347

Dit past bij 'Lenie's zeehondjes doen het goed'