1

Gio en Vanni, maken samen...

Giovanni van Bronckhorst geeft tijgerwelpjes naam

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 19 augustus 2010 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland De twee Sumatraanse tijgerwelpjes uit Diergaarde Blijdorp hebben een bekende peetvader. Niemand minder dan oud-international Giovanni van Bronckhorst gaf de dieren gisteren een naam. De tijgertjes gaan door het leven als Gio en Vanni.

Diergaarde Blijdorp vernoemde de Sumatraanse tijgerwelpjes naar Giovanni van Bronckhorst als eerbetoon voor zijn verdiensten tijdens het WK voetbal en als oud-speler van het Rotterdamse Feyenoord. Giovanni was gisteren aanwezig bij de tweede verplichte inenting van de broertjes, die de namen Gio en Vanni kregen. Ook mocht van Bronckhorst een plukje haar afnemen voor DNA-onderzoek.

Petekinderen

Om de ontwikkeling van zijn petekinderen Gio en Vanni op de voet te volgen, kreeg van Bronckhorst een abonnement voor de dierentuin. Na de naamgeving doken de welpjes samen met moeder Alia snel de Tijgerkreek in.

Giovanni van Bronckhorst en verzorger Dennis Blomjous met tijgerwelpje Vanni. Foto: Blijdorp/Rob Doolaard

De Sumatraanse tijger wordt in het wild met uitsterven bedreigd. Op dit moment leven er op Sumatra nog maar een paar honderd in het wild.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 augustus 2010 - 1279