Uit in Zwolle

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste uitjes in Zwolle

8 september 2010 Toerisme Zwolle, Overijssel Een historische binnenstad, een museum met internationaal allure en een heerlijk speel- en doepark voor de kids. Een dagje uit naar Zwolle is voor iedereen een goed idee! DagjeWeg.NL liep het pad naar deze Hanzestad en vond de leukste uitjes.

Blijf nog wat langer hangen in Zwolle om alle mooie plekjes van de Hanzestad te ontdekken. Boek lekker een weekend in een hotel! Kies bijvoorbeeld voor een overnachting in Sandton Hotel Pillows op een prachtige locatie midden in het centrum van Zwolle. Vanaf dit luxe hotel zijn alle bezienswaardigheden van de stad vlakbij. Of leg het hoofd te ruste net buiten Zwolle in Mercure Hotel Zwolle. Dit hotel ligt in de landelijke omgeving rondom Zwolle en is een prima uitvalsbasis voor zakelijke aangelegenheden. En na het ontbijt een stevige wandeling maken is hier een goed idee! Er zijn nog veel meer hotels in de omgeving van Zwolle.

Aanbevolen uitstapjes in Zwolle
Uitstapjes Zwolle

Workshop Schilderen

Laat de creativiteit de vrije loop tijdens een Workshop Schilderen in Zwolle. Samen met familie of vrienden is schilderen een leuke bezigheid, die bovendien ook nog iets oplevert. Een gezellige dag plus een zelfgemaakt schilderij voor thuis. In combinatie met een hapje en een drankje is het een leuk bedrijfsuitje of een gezellige familiedag.

De Koperen Hoogte

Wie graag in luxe baadt, moet eens een nachtje boeken in De Koperen Hoogte. Het hotel langs de A28 tussen Zwolle en Meppel heeft alles in huis voor een verblijf in stijl. Dineren op grote hoogte en dan slapen in één van de luxe suites of een tweepersoonskamer. Bovendien is het ook mogelijk om bij het hotel een balletje te slaan op de golfbaan. Onder in het hotel zijn parfums, kleding, wijnen en bonbons te koop om het verblijf een extravagant tintje te geven.

Theater De Spiegel

Cabaretiers of operazangers, in het sfeervolle Theater De Spiegel treden grote namen op. Bovendien is het theater het enige met een beweegbaar plafond, waardoor de akoestiek kan veranderen.

Librije's atelier

Leren koken als de sterkoks in het sterrenrestaurant De Librije? In Librije's atelier kan iedereen deelnemen aan een kook- of wijnworkshop. Vind de culinaire passie in de voormalige gevangenis van Zwolle, waar Thérèse en Jonnie Boer hun passie doorgeven. Volg een eendaagse kookles of leer de fijne kneepjes van het vak tijdens een meerdaagse cursus. Met collega's is het leuk om deel te nemen aan een workshop feestelijke hapjes maken. Ook kinderen proeven van het culinaire genot in de Smaakmaker voor Kids.

De Grote of Sint Michaëlskerk

Één van de bekendste bouwwerken van Zwolle is de Grote of Sint Michaëlskerk in het centrum van de stad. Wereldberoemd is het grote vierklaviers Schnitgerorgel. De gotisch hallenkerk is gebouwd op de resten van een Romaanse kerk uit de 11e eeuw. Bij een bezoekje aan Zwolle mag u dit imposante gebouw niet voorbij lopen.

Rondvaarten door de Zwolse grachten

Laat je voeten in het water van de Zwolse grachten bungelen tijdens een vaartocht van Vadesto. Maak een tocht met de Groene Ster op de grens van twee provincies, geniet van het uitzicht in een echte Britse dubbeldekker of een oldtimerbus. In Zwolle valt genoeg te ontdekken! Blijf in de stad hangen of verruim je blik en vaar over de Overijsselse Vecht. Verschillende arrangementen in combinatie met uiteenlopende vervoersmiddelen zijn mogelijk.
Bekijk alle uitstapjes in Zwolle!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 september 2010 - 6867

Kijk ook bij...

1 reactie