1

Wie wint 'm?

Nek-aan-nekrace om DagjeWeg.NL-award

Park Oikos Nieuws door

archief oud artikel 24 augustus 2010 Toerisme En weer is het een nek-aan-nekrace in de strijd om de felbegeerde DagjeWeg.NL Award. Maar nu niet tussen Park Oikos en het Statenbijbelmuseum. Science center NEMO heeft namelijk de gedeelde eerste plaats van het Statenbijbelmusem weggekaapt.

Science center NEMO en Park Oikos gaan alweer enkele dagen gelijk op en hebben nu allebei 21 procent van de stemmen. De ene dag gaat Park Oikos op kop, de andere dag staat science center NEMO op de eerste plaats. En zo nu en dan moeten de genomineerden de eerste plaats delen. Het Statenbijbelmuseum heeft zich iets meer teruggetrokken en staat op de derde plaats met 19 procent van de stemmen.

Strijd

De winnaar van vorig jaar, Sprookjeswonderland, doet hard haar best en staat op de vierde plaats met twaalf procent van de stemmen. Wereldtuinen Mondo Verde, Eise Eisinga Planetarium en Kinderparadijs Malkenschoten staan respectievelijk op de vijfde, zesde en zevende plaats. Het Noordbrabants Museum, Bezoekerscentrum Dwingelderveld en het Militaire Luchtvaart Museum lijken de strijd te hebben opgegeven. Alle drie de uitstapjes hebben elk niet meer dan drie procent van de stemmen.

Stemmen

Iedereen kan een stem uitbrengen op één van de genomineerde uitstapjes op de speciale website. Ga snel naar dagjewegaward.nl en help jouw favoriete uitstapje naar een glorieuze overwinning! Stemmen kan tot 1 september 12:00 uur, daarna is de winnaar bekend!

DagjeWeg.NL Award 2010

DagjeWeg.NL reikt ieder jaar de DagjeWeg.NL Award uit. Dit jaar wordt de winnaar voor het eerst door het publiek bepaald. De genomineerden zijn gekozen op basis van de beoordelingen, die bezoekers op DagjeWeg.NL gaven.

Heeft je favoriete uitstapje nog te weinig stemmen? Doe daar dan wat aan! Stem en help je favoriet naar de overwinning.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 augustus 2010 - 266

Activiteiten Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Nu te bezoeken

Lentevaartocht over de Nieuwkoopse Plassen


Maak dit voorjaar kennis met ht best bewaarde geheim van het Groene Hart.

OERRR Struinen en boetseren met de boswachter in ’s-Graveland


Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter over de bomen die in dit bos staan en de bewoners die er leven. We eindigen de wandeling bij het Bezoekerscentrum, waar we samen met de boswachter...

Natuursafari Deelerwoud


Wil jij een imposant edelhert of ander wild van dichtbij zien? Ga dan mee op natuursafari in het Deelerwoud.

Avondroodwandeling vanaf de Appelhof Vlagtwedde


Als er een mooie ondergaande zon is, staan de sociale media vol met de prachtigste plaatjes van een rood, roze, oranje gekleurde lucht. We genieten er massaal van. Onze natuurgidsen gaan met u het...

Vleermuisexcursie op Landgoed Haarzuilens


Ga met een bat-detector op zoek naar vleermuizen op landgoed Haarzuilens. Herken je de verschillende soorten?

Nachtvlinders spotten Dwingelderveld


Ga met lichtbakken en stroop op zoek naar nachtvlinders.

Vanaf morgen te bezoeken

Vogelwandeling Lente op Landgoed Haarzuilens


Ben je ook dol op vogels? Pak dan je verrekijker en ga samen met de boswachter op zoek naar de verschillende vogelsoorten die zich in de lente op Landgoed Haarzuilens bevinden!

Op zoek naar de blauwborst op Tiengemeten


Wandel in alle vroegte mee met de vogelgids, op zoek naar de prachtige blauwborst op Tiengemeten

Koploperwandeling door de Duinen van Goeree


Voor deze wandeling moet je de veters wel goed aantrekken. Een 18 km lange wandeltocht over de kop van het eiland Goeree Overflakkee. Deze wandeltocht loopt dwars door duinen, langs het strand en...

Excursie: Wandel mee met de boswachter door de ENCI-groeve in natuurgebied Sint-Pietersberg nabij Maastricht


Vlakbij het centrum van Maastricht ontwikkelt zich nieuwe natuur in de voormalige ENCI-groeve. Met deze activiteit ga je mee op excursie met de boswachter van Natuurmonumenten en beleef je samen de...

OERRR - Op zoek naar fossielen


Fossielen zijn de versteende resten van planten en dieren die miljoenen jaren oud zijn. Tijdens deze middag leer je de bijzonderheden over het ontstaan en vinden van fossielen.

Kwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren Texel


Een avontuurlijke wadwandeling over kwelder De Schorren op Texel vol vogels en bijzondere planten.

Ontdek de historie van de familie Six op Jagtlust


Ga mee met deze 2 uur durende wandeling voor volwassenen over buitenplaats Jagtlust in 's-Graveland. Ontdek de geschiedenis van de bewoners van de buitenplaatsen en in het bijzonder de familie Six.

Vaartocht naar de oudste aalscholverkolonie


Varen door het prachtige landschap van De Wieden om aan land te gaan bij de observatiehut bij de oudste aalscholverkolonie van Nederland.

Robbentocht vanaf Schiermonnikoog


Even op visite bij de zeehonden.We nemen jullie mee het wad op en gaan op bezoek bij deze bijzondere zeedieren.

Smakelijke wandeling in Koudekerkse Inlaag


Ga mee op avontuur langs de Koudekerkse Inlaag en proef de zilte natuur tijdens een smakelijke excursie.

Voorjaarswandelexcursie Waalenburg - De Marel, Texel


Tijdens een wandeling van 2 uren vanuit natuurcentrum De Marel gaan wij op zoek naar weidevogels en bloeiende orchideen in natuurgebied Waalenburg.

Varen en stil genieten op de Ankeveense Plassen


Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water van de Ankeveense plassen. Een prachtige manier om dit doolhof van smalle slootjes, eilandjes en weidse plassen vol bijzondere...

Oerrr: ontdek De Wieden met al je zintuigen (gratis)


Deze meivakantie: ontdek De Wieden met al je zintuigen

Aalscholvertocht Naardermeer


Vaar mee met onze fluisterboot en neem een kijkje in de aalscholverkolonie van het Naardermeer.

Klimaatwandelen met de boswachter


Het Geuldal heeft als gevolg van klimaatveranderingen steeds vaker last van te hoog water of droogte. Wandel mee en u krijgt in het terrein getoond en uitgelegd hoe we het landschap als bondgenoot...

Wadloopsnuffeltocht op Schiermonnikoog


De wadloopsnuffeltocht is bedoeld voor iedereen die wel eens alle facetten van het echte wadlopen wil gaan uitproberen.

OERRR - Op zoek naar fossielen


Fossielen zijn de versteende resten van planten en dieren die miljoenen jaren oud zijn. Tijdens deze middag leer je de bijzonderheden over het ontstaan en vinden van fossielen.

OERRR (6 t/m 12) Vogelsafari met de boswachter op Veluwezoom


Vogelaar van OERRR!Ga mee met de boswachter en wordt vogelaar van OERRR. Ontdek tijdens deze activiteit, voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar, welke vogels er leven in de bossen van Veluwezoom....

Beklim de Watertoren in Sint Jansklooster


Vanaf de watertoren in Sint Jansklooster heb je een prachtig uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden: een waterrijk landschap met een eeuwenoude historie.

Lentevaartocht over de Nieuwkoopse Plassen


Maak dit voorjaar kennis met ht best bewaarde geheim van het Groene Hart.

Ontdek Fort Waver-Amstel


Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van de Stelling van Amsterdam met UNESCO...

Oerrr: ontdek De Wieden met al je zintuigen (gratis)


Deze meivakantie: ontdek De Wieden met al je zintuigen

Wadden experience


Ga mee op de Wadden Experience en doorklief stukken van de Waddenzee en de Noordzee. Beleef de Wadden op een unieke en avontuurlijke manier.

Vanaf volgende week te bezoeken

Fotograferen en varen op het Naardermeer


Ontdek tijdens deze vaartocht hoe je de mooiste foto's maakt van de flora en fauna in dit prachtige, waterrijke landschap.

Bezoek het mobiele infopunt en de foodtruck in de boomgaard op De Tempel


Beleef de historische Buitenplaats De Tempel in Rotterdam Overschie. De sprookjesachtige buitenplaats met sierlijke bruggetjes en de eeuwenoude lanen is een onontdekte groene oase aan de Schie en...

Balgexpres op Schiermonnikoog


Schelpen en zeehonden op de uiterste oostpunt van het eiland