1

Vogels fladderen vliegtuig in

Schiphol heeft probleem met ganzen

Flight Simulator Training Nieuws door

archief oud artikel 25 augustus 2010 Toerisme Schiphol, Noord-Holland Het wordt steeds drukker in de lucht. Vliegtuigen, parachutisten, luchtballonnen en ook vogels moeten het luchtruim met elkaar delen. Dat levert problemen op. Steeds meer vliegtuigen die op Schiphol landen en vertrekken botsen met vogels.

Gisteren moest een vliegtuig van ArkeFly, dat dinsdagmiddag van luchthaven Schiphol naar Canada vertrok, terugkeren. Eén of meer vogels waren in de motoren terecht gekomen. Het toestel werd veilig aan de grond gezet. 's Avonds vertrokken de passagiers alsnog met een ander toestel naar Canada.

Afschieten

"Het gebeurt steeds vaker en het is gewoon gevaarlijk. Het moet daarom echt hoger op de agenda", vertelt ArkeFly-baas Van der Heijden aan De Telegraaf. Volgens minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat worden inmiddels in een straal van tien kilometer rond de luchthaven nesten van ganzen verstoord en vogels afgeschoten. "Momenteel wordt ook onderzocht of het ganzenprobleem kan worden verminderd door in de omgeving van de luchthaven met andere gewassen te gaan werken."

Zelf de stuurknuppel van een vliegtuig beheren? Het kan bij de Flight Simulator Training op Schiphol.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 augustus 2010 - 393