Uit in Den Bosch

 deel via WhatsApp | Reportage door

De leukste uitjes in Oeteldonk

26 augustus 2010 Cultuur Den Bosch, Noord-Brabant De echte Brabantse gezelligheid vind je in Den Bosch, oftewel Oeteldonk voor de carnavallers. Geniet van een heerlijke Bossche Bol, beklim de Sint Janstoren of breng een bezoekje aan het Noordbrabants Museum. Houdoe!

Verliefd geworden op Den Bosch? Ga dan na één dagje niet naar huis, maar blijf overnachten. De Brabantse hoofdstad heeft genoeg keus. Slaap een nachtje in Stadshotel Jeroen Bosch en rol zo vanuit je bed het centrum in. Aan de rand van het mooie natuurgebied het Bossche Broek ligt Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch - Vught. Word wakker van het gefluit van vogeltjes! Tijdens carnaval is Hotel Central de place to be. Maar ook buiten deze feesttijd is het hotel midden in het centrum een heerlijke plek om te overnachten!

Aanbevolen uitstapjes in MaastrichtUitstapjes in Den Bosch

Werk aan de Winkel

Het bruist van creativiteit in Werk aan de Winkel. Mannen, vrouwen, of kinderen, écht iedereen kan deelnemen aan één van de workshops. In hartje Den Bosch komt de inspiratie vanzelf. Ga naar huis met kunstwerk van mozaïek, een eigen biersoort of een gepimpte fiets. Ook voor een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest is er werk aan de winkel.

City Games - GPS-spel Den Bosch

City games zijn gemaakt voor groepen die een echt avontuurlijk spel willen beleven. Het decor van dit spel is de hele stad Den Bosch. De spelers gaan op pad door de stad en krijgen een GPS-telefoon mee. Vind de gangster of vlucht voor de agenten!

Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is een museum over de cultuur, kunst en geschiedenis van Noord-Brabant. De collectie loopt van de prehistorie tot het heden. De schilderkunst bestaat onder andere uit de late Middeleeuwen, de 16e eeuw, 17e eeuw, 18e eeuw, bloemschilderkunst en uit diverse werken van de kunstschilder Jan Sluijters.

Sint Janstoren

Verlaat Den Bosch niet, voordat u op het topje van de Sint Janstoren hebt gestaan. Tijdens de beklimming vertelt de gids van alles over het carillon, het uurwerk en de tentoonstelling over de geschiedenis, bouw en restauratie van de toren. De flinke klim over eeuwenoude trappen wordt uiteindelijk beloond met een prachtig uitzicht op 43 meter hoogte over de historische binnenstad.

Varen op de Binnendieze

Een dagje Den Bosch is niet compleet zonder een mooie vaarroute over de gracht, de Binnendieze. Kies bijvoorbeeld voor een historische vaarroute. In een fluisterboot vaart u langs en onder de mooiste plekjes van het historische stadscentrum. De schippergids vertelt van alles over de geschiedenis van de Brabantse hoofdstad.
Bekijk alle uitstapjes in Den Bosch!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-03-01 18:12:46 · Gepubliceerd: 26 augustus 2010 - 20044