Wie wint de Museumprijs 2010?

Nominaties Museumprijs 2010 bekend

Museum Boijmans van Beuningen Nieuws door

archief oud artikel 2 september 2010 Cultuur De nominaties voor de Museumprijs 2010 zijn bekend. Wordt het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, Museum de Fundatie in Zwolle of het Stedelijk Museum Schiedam?

Museumprijs ambassadeur Ron Brandsteder maakte vandaag de drie genomineerde musea bekend. "De gekozen musea zijn er het beste geslaagd om hun collecties aantrekkelijk te maken voor een breed publiek", aldus de jury.

Stem op je favoriete museum op www.museumprijs.nl.

Over Museum Boijmans Van Beuningen zegt de jury: "Vanwege de uitgekiende variatie van presentaties die naast elkaar te zien zijn, roept de programmering in brede kring nieuwsgierigheid op." In Museum de Fundatie in Zwolle vindt de jury vooral de ontvangst bijzonder. Onder het genot van een kopje koffie zijn daar audiovisuele producties te zien over het kasteel, de tuin en de collectie. De gratis brochures in Stedelijk Museum Schiedam zijn een grote reden voor de nominatie. "Met duidelijke geformuleerde, laagdrempelige toelichtingen op afzonderlijke werken, geeft het museum blijk van serieuze aandacht voor publieksbegeleiding", aldus de jury.

Stemmen

Tot 13 september kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete museum. Het winnende museum ontvangt € 100.000,-. Vorig jaar won het Nederlands Openluchtmuseum de Museumprijs. Het gewonnen bedrag besteedt dit museum aan educatieprojecten voor leerlingen uit het speciaal onderwijs en aan het familieproject 'Nieuwe Buren', als onderdeel van de thematentoonstelling "Verhalen van immigranten".

Ook DagjeWeg.NL looft prijzen uit. Gisteren won het Statenbijbelmuseum de DagjeWeg.NL Award 2010 voor het best gewaardeerde uitstapje.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 september 2010 - 648