Boekenwurmen gaan naar musea

Kinderboekenweek ook in musea

Stripmuseum Nieuws door

archief oud artikel 7 september 2010 Cultuur Niet alleen bibliotheken en boekwinkels staan vanaf 6 oktober in het teken van kinderboeken. Een aantal musea viert de Kinderboekenweek gewoon mee!

De 56e Kinderboekenweek staat in het teken van het verbeelden van verhalen. Het thema dit jaar is Beeldtaal in kinderboeken. Het Rijksmuseum, Kunsthal Rotterdam, het Zuiderzeemuseum en het Stripmuseum wijden allemaal een tentoonstelling aan illustraties in de Kinderboekenweek.

Kunsthal Rotterdam

Van 6 oktober tot en met 21 november is er in Kunsthal Rotterdam een tentoonstelling te zien rondom de illustraties van illustrator Thé Tjong King. In de tentoonstelling De Sprookjesverteller komen alle klassieke sprookjes aan bod. Van Sneeuwwitje tot Assepoester, allemaal in de stijl van Thé Tjong King.

Zuiderzeemuseum

Ook het Zuiderzeemuseum besteedt aandacht aan de tekeningen van Thé Tjong King. Kinderen gaan op onderzoek uit met het programma Zuiderzee Met Taart, en ontdekken zo de de tekeningen van Thé Tjong King. De illustrator tekent veel dieren. Wat zijn de overeenkomsten tussen het leven van die dieren en het leven van de kinderen zelf?

Stripmuseum

In het Stripmuseum is het genieten van de muzikale theatervoorstelling De Boomhut, van 6 tot en met 16 oktober. De tentoonstelling gaat over Robin, die de kap van een lindenboom wil voorkomen. Maar Robin communiceert alleen maar door tekeningen. Tijdens een tekenworkshop onder leiding van een illustrator helpen kinderen Robin om de kap te voorkomen.

Rijksmuseum

Woensdag 6 september wordt in het Rijksmuseum Amsterdam de Gouden Penseel 2010 uitgereikt. Deze gaat naar De boomhut van Marije en Ronald Tolman. Aansluitend wordt de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum geopend. Deze tentoonstelling toont de originele illustraties uit de bekroonde Penseelboeken van dit jaar.

Mirjam Oldenhave schrijft het Kinderboekenweekgeschenk Mees Kees – In de gloria. Iedereen krijgt het cadeau bij besteding van minimaal tien euro aan kinderboeken.

Lees meer nieuws over boeken op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-09-07 09:22:53 - 298