Pelikaan fladdert wijde wereld in

Pelikaan ontsnapt uit Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark Nieuws door

archief oud artikel 8 september 2010 Natuur Rhenen, Utrecht Pelikanen zoeken steeds vaker de wijde wereld op. Na de ontsnapping van drie pelikanen uit de Beekse Bergen is er nu een pelikaan ontsnapt uit Ouwehands Dierenpark.

Sinds zondag fladdert de roze pelikaan Hetty rond in het natuurgebied de Blauwe Kamer tussen Rhenen en Wageningen. Het dier zit vooral op het land bij één van de plassen in het gebied. Veel vogelaars zijn al naar het natuurgebied toe gekomen om het dier te bewonderen.

Vangen

Dinsdagmiddag probeerden medewerkers van de dierentuin het dier te vangen, maar dat is niet gelukt. "Het is nog niet eerder voorgekomen dat er een pelikaan is weggevlogen uit ons dierenpark", vertelt Laura van de Geer, van Ouwehands Dierenpark. "Zolang hij dichtbij zit, blijven we het proberen", vertelt een andere woordvoerder van het park.

Groenerick

Eerder ontsnapten de pelikanen Roderick, Blauwerick en Groenerick uit de Beekse Bergen. Roderick en Blauwerick keerden zelf terug naar het safaripark, maar Groenerick laat zich moeilijker vangen. De vogel zit nog altijd in Leek, in de provincie Groningen, meldt het Brabants Dagblad dinsdag.

Volg Ouwehands Dierenpark op Twitter voor de laatste ontwikkelingen rondom de ontsnapping.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 15:36:42 · Gepubliceerd: 8 september 2010 - 315