Michael Jackson herrijst in Enschede

Museum TwentseWelle |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Elf meter hoog beeld van popidool

15 september 2010 Cultuur Enschede, Overijssel Museum TwentseWelle heeft een bijzondere publiekstrekker binnengehaald. Niemand minder dan The King of Pop verrijst op het plein voor het museum in Enschede. Het elf meter hoge standbeeld van Michael Jackson is onderdeel van de tentoonstelling Beter dan God, het dilemma van maakbare schoonheid.

Hoe ver ga je om aan het schoonheidsideaal te voldoen? Michael Jackson liet tijdens zijn leven veel aan zijn lichaam veranderen door plastische chirurgie. Nu verrijst een elf meter hoog standbeeld van hem aanstaande vrijdag voor het museum TwentseWelle. Dit om aandacht te trekken voor een tentoonstelling over maakbare schoonheid. Behalve buiten, speelt Michael Jackson ook binnen in het museum een rol. Bezoekers krijgen foto's te zien van hem als klein kind en als volwassen man. Ook is er een computerbewerking gemaakt van Michael op latere leeftijd, maar dan zonder cosmetische ingrepen.

Morgen verlaat het standbeeld van Michael Jackson zijn eigenaar in Regensdorf, Zwitserland. Het beeld is gemaakt voor de The History concertreeks van Michael en weegt maar liefst 4 ton. Op 30 september opent Marijke Helwegen als boegbeeld van de plastische chirurgie de tentoonstelling Beter dan God, het dilemma van maakbare schoonheid.

Look-a-likes

Helemaal fan van Michael Jackson? Kom dan als Michael look-a-like naar de onthulling van het beeld op vrijdag 17 september om 11:00 uur. Het museum beloont de verkleedpartijtjes met een vrijkaart voor de expositie die vanaf 1 oktober te zien is.

'Beter dan God, het dilemma van maakbare schoonheid',
Museum TwentseWelle
1 oktober 2010 tot 28 februari 2011

Toegangsprijs: €7,50 voor volwassenen en €5,- voor kinderen.

Kijk ook bij...

4 reacties:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-09-15 09:37:35 - 886