Leontien Ladies Ride zet 7000 vrouwen op de fiets

Fietsroutes   Nieuws door

archief oud artikel 20 september 2010 Cultuur Den Bosch, Noord-Brabant In Den Bosch bestegen zevenduizend vrouwen gisteren hun stalen ros voor de zesde editie van de Leontien Ladies Ride. DagjeWeg.NL fietste mee.

Al om half negen zetten de eerste vrouwen hun vrolijk versierde fiets in de startvakken. Roze bloemen, roze zadeldekjes en roze ballonnen werden gebruikt om de uitdaging iets te versoepelen. Eenmaal een plekje bemachtigd is het tijd voor het leukste moment van de dag: het ophalen van het T-shirt en de felbegeerde goodybag. De buit: een grote fles wasverzachter, een flesje water, een chocoladereep, en heel veel kortingsbonnen. Zodra het T-shirt aan is en de laatste plaspauze een feit, is het wachten op het startschot!

De Ladies Ride is een wielertoertocht voor vrouwen van alle leeftijden. Vrouwen konden kiezen tussen een toertocht van 35 of 65 kilometer. De tocht is een initiatief van oud-wielrenster Leontien van Moorsel uit Boekel. Een deel van de inschrijfkosten voor de tocht gaat naar de stichting Pink Ribbon, die aandacht vraagt voor borstkanker. De editie van zondag was de vierde van dit jaar. Eerder werd de Ladies Ride gereden in Amsterdam (2 mei), Zwolle (30 mei) en Rotterdam (20 juni). Een kleine fotoreportage van start tot finish:

Alle fietsen staan in het startvak.Alle fietsen staan in het startvak.


De omgeving van Den Bosch is prachtig om te fietsenDe omgeving van Den Bosch is prachtig om te fietsen


>Onderweg passeren we een prachtig kasteel.Onderweg passeren we een prachtig kasteel.


En daa is die al: de finish!En daar is die al: de finish!

 

Bekijk ook de fietspagina van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-09-20 08:59:45 - 323