1

Nederlandse film viert feest

Nederlands Film Festival van start

Arnon Grunberg Wikipedia Nieuws door

archief oud artikel 22 september 2010 Cultuur Utrecht, Utrecht Films, films en nog eens films. De Nederlandse film viert een eigen feestje tijdens het Nederlandse Film Festival. Dit jaarlijkse festival start vandaag voor de 30e keer in Utrecht. Vanavond gaat het evenement van start met de première van de film Tirza, naar het gelijknamige boek van Arnon Grunberg.

De 30e editie van het Nederlands Film Festival trapt vanavond af met de première van de film Tirza, naar het gelijknamige boek vanArnon Grunberg. Tien dagen lang draait in Utrecht alles om de Nederlandse film. Op verschillende locaties draaien films en wonen bezoekers seminars, debatten en talkshows. Een aantal nieuwe films van vaderlandse bodem beleven deze dagen hun première. Behalve Tirza, gaat ook Majesteit van regisseur Peter de Baan in première. Bekijk hier alvast de trailer.

Trailer Majesteit


Janine Jansen

Janine, een documentaire over violiste Janine Jansen beleeft op 24 september zijn eerste vertoning. Stap in het leven van een geweldige violiste die strijdt voor een perfecte uitvoering. Voor families gaat de film Lang & Gelukkig in première, een verzameling van klassieke sprookjes met een knipoog naar de actualiteit.

Gouden Kalf

Op de laatste avond van het Nederlands Film Festival strijden de films en de acteurs om het Gouden Kalf. Deze prestigieuze filmprijs wordt ieder jaar uitgereikt in diverse categorieën, waaronder beste lange speelfilm, beste regie, beste acteur en actrice.

Trailer Tirza

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 september 2010 - 661