Martinair definitief uit de lucht

Van die vervelende vliegangst afkomen? |  
Nieuws door

Nederlands luchtvaartbedrijf stopt met passagiersvluchten

23 september 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Het is over en sluiten voor de passagierstak van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair. Het bedrijf vertelt zijn medewerkers vandaag dat het eind 2011 definitief stopt met het vervoer van vakantiegangers en alleen nog vracht vervoert.

Personeel

Het afstoten van de passagierstak komt niet als een verrassing. Martinair snijdt al jaren in de vakantievluchten, waardoor het binnen de internationale luchtvaartsector geen rol van betekenis kan spelen. Martinair vliegt nu nog met slechts vier oude Boeings 767 naar vakantiebestemmingen in Mexico, de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Kenia.

De 450 medewerkers van de passagierstak worden ondergebracht bij de KLM, waarvan Martinair sinds 31 december 2008 een dochterbedrijf van is. KLM vangt waarschijnlijk ook alle Martinair-vluchten op.

Meer weten over luchtvaart? Bezoek het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg of het Luchtvaartmuseum en Oorlogsmuseum Texel.

De Telegraaf publiceert vandaag een interview met Martin Schröder, die Martinair in 1958 oprichtte. "Toen we 52 jaar geleden begonnen, hadden we dit niet kunnen bedenken", aldus een aangeslagen Schröder. "Maar belangrijk is dat de naam Martinair blijft bestaan. We worden een van de grootste vrachtvervoerders ter wereld."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-09-23 08:55:25 - 656