1

Maritiem Museum op mode toer

Haute couture van de kapitein

Maritiem Museum Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 24 september 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland De kledingkast van de kapitein en matroos vormt voor internationaal bekende modehuizen een schat aan inspiratie. Het Maritiem Museum Rotterdam presenteert de maritieme look in de tentoonstelling Fashion, Ahoy! Haute couture van de bovenste plank!

Onder andere Dior, Gaultier, Chanel en Yves Saint Laurent creëren regelmatig een collectie met maritieme accenten. John Galliano ontwierp bijvoorbeeld een enorme jurk van zeildoek en Koninklijke Marine.

Shoppen!

Vandaag opent Humberto Tan de tentoonstelling. Studenten van de Willem de Kooning Academie maakten in opdracht van het Maritiem Museum een maritiem mannenkostuum. Vandaag zijn hun creaties te bewonderen tijdens een modeshow. Rondom de tentoonstelling organiseert het museum verschillende activiteiten. Op 9 oktober slaan bezoekers hun slag in de Mode Marche, waar jonge en gevestigde modeontwerpers hun kleding en proefcollecties verkopen.

Herfstvakantie

Tip: In de herfstvakantie tekenen volwassenen en kinderen hun droomjurk of pak. Of ze veranderen hun voddenbaal tot haute couture. Gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling kan iedereen mee doen aan een workshop kledingstijladvies.

Maritieme modeshow

Het Maritiem Museum organiseerde op 14 september al een maritieme modeshow in samenwerking met ROC Eindhoven en SHPPR (Shopper Rotterdam). Dit is maritieme mode!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 september 2010 - 531

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...