Adopteer een bijenvolk

Imkerij Poppendamme |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Adopteren voor het behoud van de bij

28 september 2010 Natuur De bijen in Nederland en in de rest van Europa leggen massaal het loodje. Waarom? Dat is nog niet duidelijk. Wie de bij een handje wil helpen kan een bijenvolk adopteren. Het adoptiegeld is bestemd voor onderzoek en opleiding van nieuwe imkers. En de adoptieouders krijgen honing van hun eigen bijenvolkje.

Imker Daan Ludwig is het brein achter de adoptie van bijenvolken. Om het onderzoek naar de bijensterfte te financieren krijgt iedereen de kans een bijenvolk te adopteren of cadeau te geven. Van het geld gaat de helft naar opleiding van nieuwe imkers en onderzoek. De stichting krijgt 10 procent en 40 procent gaat terug naar de adoptant in de vorm van honing. Gisteren kreeg Prinses Irene als eerste een bijenvolk cadeau van de Stichting Adopteer een bijenvolk.

Bijensterfte

In de afgelopen winters zijn veel bijenvolken doodgegaan. De oorzaak hiervan is nog niet bekend. Het geld wat de overheid beschikbaar stelt voor onderzoek naar deze sterfte, zijn volgens de Stichting Adopteer een bijenvolk onvoldoende.
Lees meer over bijensterfte

Op bezoek bij bijen

Je kunt al voor 10 euro per jaar een 3-raams bijenvolk adopteren. De adoptant krijgt hiervoor drie potten honing en vier keer een nieuwsbrief. Ook is het mogelijk om een bijenvolk cadeau te geven. De bijen blijven gewoon op hun plaats, de adoptant krijgt alleen een certificaat. Wel mag de nieuwe ouder een bezoek brengen aan de geadopteerde bijen.

Leer meer over de Nederlandse imkers en de honingbij bij Imkerij Poppendamme.

Laatst gewijzigd: 2018-12-07 14:00:04 · Gepubliceerd: 2010-09-28 09:46:59 - 691