Wie winnen de Gouden Kalveren?

Joy is grootste kanshebber

Een dagje uit in Utrecht Nieuws door

archief oud artikel 29 september 2010 Cultuur Utrecht, Utrecht De nominaties voor de Gouden Kalveren zijn bekend. De film Joy is de grootste kanshebber. Deze film is zes keer genomineerd.

Joy gaat over een emotioneel beschadigde tiener die op zoek gaat naar haar biologische moeder. In de categorie Beste Speelfilm maken ook Komt een vrouw bij de dokter en Lang en gelukkig kans op een Gouden Kalf. De film Tirza, de openingsfilm van het festival en de Nederlandse inzending voor de Oscars, is vijf keer genomineerd.

Lees de geschiedenis van het Gouden Kalf op Wikipedia.

Beste Actrice

De Nederlandse topactrice Carice van Houten kan bij de uitreiking zorgen voor een unieke gebeurtenis. Met haar rol in De gelukkige huisvrouw is zij genomineerd voor Beste Actrice. Van Houten won eerder al drie Gouden Kalveren. Het zou uniek zijn als zij vrijdag haar vierde Kalf mee naar huis mag nemen. Ook Maria Kraakman (Hunting & Zn) en Samira Maas (Lang en gelukkig) zijn genomineerd voor Beste Actrice. Dragan Bakema (Hunting & Zn), Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter) en Gijs Scholten van Aschat (Tirza) strijden om de titel Beste Acteur.

Naar het Gouden Kalf voor Beste Regie dingen Mijke de Jong (Joy), David Verbeek (R u there) en Rudolf van den Berg (Tirza) mee. De jury reikt de Gouden Kalveren uit in zeventien categorieën.

De winnaars van de Gouden Kalveren worden vrijdag bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De VPRO doet rechtstreeks verslag van de uitreiking vanaf 20:30 uur op Nederland 3.

Ga een dagje uit naar Utrecht en bewonder het Gouden Kalf!

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:02:26 · Gepubliceerd: 2010-09-29 09:15:11 - 225