Actief in de stad

Abseilen, steppen of scooteren in de binnenstad

Op de step door Amersfoort   Redactioneel door

1 oktober 2010 Toerisme Toeristen bezoeken massaal de Nederlandse steden. Gewapend met een gids kom je langs alle toeristische hoogstandjes. Geef een stedentrip eens een andere draai en ga op de actieve tour. Abseilen van de Euromast, scooterrijden door Maastricht: bekijk de toppers van DagjeWeg.NL.

Steppen in Amersfoort

AMERSFOORT - De binnenstad van Amersfoort heeft prachtige pleinen met tientallen terrasjes, allerlei soorten uitgaansmogelijkheden en culturele hoogstandjes. Fietsen is hier vaak verboden en parkeren is duur. Dus ontdek Amersfoort op de step. Dan kom je overal! Met zes verschillende routes is er voor iedereen wat leuks te zien en te doen. Door de binnenstad, langs vier musea of een sportieve route: stap op die step en ga de uitdaging aan! "Steppen in Amersfoort met een grote groep vrienden was écht lachen. We kregen er gratis ook nog een elektrische step bij, flesje fris en dat hadden we wel nodig, want we hebben ons flink uitgesloofd", vertel een bezoeker.

Ontmoet nieuwe mensen

BREDA - De Grote Kerk in Breda is prachtig, maar wat speelt zich af achter de ramen van de omliggende huizen? Ontdek het tijdens een Ontmoetingsreisje. Dan ontmoet je bijzondere mensen die je in je eigen leven niet zomaar tegenkomt. De gastadressen vertellen alles over hun kunst, spiritualiteit, cultuur of passie. Vraag wat je wilt en krijg frisse ideeën.

Lees ook: Ontmoet nieuwe mensen en verras jezelf

Gamen in Utrecht

UTRECHT - Verschuil je achter de Domtoren en ren over de grachten. Met City Games wordt een dagje Utrecht wel heel spannend. Het decor van dit spel is een hele stad. De spelers gaan op pad door de stad en krijgen een GPS-telefoon mee. Via deze telefoon kan iedere speler op elk moment zien waar zijn teamgenoten of tegenstanders zijn. Een populair spel is 'The Target', waarbij één speler als gangster op de vlucht is voor andere spelers, de agenten.

Lees ook: Gamen door de hele stad

Abseilen van de Euromast

ROTTERDAM - Is een gewone tocht naar de Euromast al duizelingwekkend, echte lefgozers en dames overbruggen de honderd meter hoogte al abseilend of tokkelend naar beneden. Met een vaart van meer dan honderd kilometer per uur sta je binnen vijftien seconden weer beneden op straat. Een abseiltocht duurt ongeveer vijftien minuten, dat gaat iets gemoedelijker. "Uitdagend, avontuurlijk, bevrijdend, een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten!", vertelt een bezoeker.

Lees ook: Meer dan alleen een uniek uitzicht

Ontdek kleurrijk Den Haag

DEN HAAG - Den Haag is kleurrijker dan je denkt. De Schilderswijk, Transvaal, Chinatown en de Stationsbuurt staan bol van de activiteiten. Ga op pad met City Mondial. Ontdek de multiculturele wijken te voet, met een steptour vanaf het water, tijdens het Nordic walken of vanuit een koets. Vul je bezoek aan met een bezoek aan de moskee, de tempel, de hamam en sarnamihuis. Om andere culturen te zien hoef je geen grenzen over. Kom naar Den Haag en waan je op vakantie.

Limburgs Toscane

MAASTRICHT - Scheur door de Limburgse straatjes en kijk uit over de Belgische maïsvelden: met de scooters van La Dolce Vespa ontdek je het Toscane van Nederland. Het enige wat je nodig hebt, is een rijbewijs en een kaartje van de omgeving. Met de hippe Vespa's gaat iedereen voor je aan de kant. La Dolce Vespa verzorgt ook goedgevulde picknickmanden voor een fijne pitstop onderweg. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, zoals een kastelentocht of een culinaire Italiaanse tour.

Lees ook: Stijlvolle toer door lieflijk Limburg

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-09-29 16:52:24 - 992