Dierentuinen vieren dierendag

Ouwehands Dierenpark | Nieuws door

Lekker eten en extra aandacht

4 oktober 2010 Toerisme Vandaag is het Werelddierendag! Elk dier, groot of klein verdient vandaag een beetje extra aandacht. Hoe vieren de dierentuinen dit grote feest?

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Op Werelddierendag word de sterfdag van Fransiscus van Assisi herdacht. Hij stond bekend als een grote dierenvriend. Hij noemde dieren 'onze broeders en zusters'. Op dierendag staat elk dier in het zonnetje.

Enorme schoenen

In Ouwehands Dierenpark Rhenen wordt olifant Aja flink verrast. Voor de komende winterperiode krijgt Aja een stel trendy winterlaarzen. De directeur van Schoenenreus levert maandag de laarzen in maat 150 af. Met de vaste pedicure van Aja zijn de precieze maten opgemeten. De laarzen worden na dierendag opgehangen bij het verblijf van Aja en zijn dan ook te bewonderen voor het publiek. Win kaarten voor Ouwehands Dierenpark.

Q-music

Muziekzender Q-music maakt vandaag radio vanuit Dierenpark Amersfoort. Van 's ochtends 4:00 uur tot 's avonds 19:00 uur presenteren de Q-dj's hun programma midden tussen de dieren. Elke dj beleeft zijn eigen dierendag, van gesprekjes met een dierverzorger tot aan poep scheppen. Je kunt ook meespelen met de Q-dierenquiz en kansmaken op mooie prijzen. DJ Jasper de Vries twittert: "Mag maandag mijn angst voor slangen proberen te overwinnen terwijl Gijs Staverman mijn hand vast gaat houden in Dierenpark Amersfoort".

Super sandwiches

Vandaag krijgen de olifanten en de zestig mantelbavianen in Safaripark Beekse Bergen een extra lekker maaltje. Bakkerij Schellens heeft heerlijke super sandwiches gebakken. De broodjes hebben een doorsnede van meer dan vijftig centimeter en zijn gevuld met paprika, sla, kool en wortelen. Lekker voor de dieren, leuk voor bezoekers om te zien!

Zelf geen huisdier? Ga een dagje naar de dierentuin! DagjeWeg.NL heeft het overzicht van alle dierentuinen in Nederland.

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-04 11:17:02 - 623