Gouden Griffel 2010

Voordat jij er was is winnende boek

Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 6 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De Gouden Griffel 2010 is gisteren uitgereikt aan Daan Remmert de Vries. De auteur kreeg de prijs voor het beste Nederlandstalige kinderboek Voordat jij er was.

Het boek geeft een eigen draai aan het scheppingsverhaal. De jury vindt vooral de 'trefzekere stijl, de zwierige en subtiele illustraties en de onnadrukkelijke filosofische laag, waarmee een originele en creatieve twist wordt gegeven aan een van de oudste verhalen ter wereld erg bijzonder'. Remmert de Vries is erg gelukkig met zijn prijs. "Ik ben er ongelooflijk blij mee. Het is een verhaal over geloof in fantasie."

Kinderboekenweek

De prijs werd uitgereikt in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ tijdens het Kinderboekenbal. Het bal vormt de opening van de Kinderboekenweek, die duurt tot en met volgende week zaterdag. De 56e Kinderboekenweek staat in het teken van het verbeelden van verhalen. Het thema dit jaar is Beeldtaal in kinderboeken. Het Rijksmuseum, Kunsthal Rotterdam, het Zuiderzeemuseum en het Stripmuseum wijden allemaal een tentoonstelling aan illustraties in de Kinderboekenweek. Lees: Boekenwurmen gaan naar musea voor alle activiteiten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-06 09:24:18 - 3365