Antonie Kamerling overleden

Acteur en zanger pleegt zelfmoord

Nieuws door

archief oud artikel 7 oktober 2010 Showbizz Zevenhoven, Zuid-Holland In de nacht van woensdag op donderdag is de Nederlandse acteur en zanger Antonie Kamerling (44) overleden. Hij maakte zelf een einde aan zijn leven.

Het management heeft het overlijden van Antonie Kamerling bevestigd tegenover De Telegraaf. Zijn lichaam is gevonden in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woonplaats Zevenhoven.

Uit een verklaring van zijn vrouw, actrice Isa Hoes en zwager Albert Verlinde blijkt dat Kamerling zelfmoord pleegde. ''In de namiddag van woensdag 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beeïndigen. In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden. Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten.''

Kamerling speelde in verschillende televisieseries en speelfilms. Hij brak door met zijn rol als Peter Kelder in Goede Tijden, Slechte Tijden, later speelde hij in verschillende films zoals De Kleine Blonde Dood en All stars. Met het nummer Toen ik je zag, geschreven door Guus Meeuwis, scoorde hij een nummer 1-hit. Hij was getrouwd met actrice Isa Hoes en vader van twee kinderen.

(Update 22:19, Nando Eskes, redacteur) In het programma RTL Boulevard vraagt Albert Verlinde om begrip voor de stap van Antonie Kamerling. "Dit was waar iedereen bang voor was", aldus de Boulevard-presentator. In hoeverre het een weloverwegen 'besluit' is geweest van de acteur, is de vraag. Een depressie, waar de bekende Nederlander aan geleden zou hebben, is een stemmingsstoornis, een soort ziekte. Zoals de mens aan fysieke ziekten kan overlijden, kan een mens helaas ook aan een psychische ziekte overlijden. Antonie zal deze stap in gezonde toestand natuurlijk nooit genomen hebben. Het is te hopen dat dat later een verzachtende gedachte zal zijn voor zijn nu nog jonge kinderen.

Toen ik je zag - Hero

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-07 10:17:23 - 4800

Dit past bij 'Antonie Kamerling overleden'

15 reacties: