Jochem Myjer beste Nederlandse cabaretier

Uitreiking CabaretAwards

Leidse Schouwburg Nieuws door

archief oud artikel 7 oktober 2010 Cultuur Dat zijn hyperactieve shows het publiek aanspreken was al lang duidelijk. Nu krijgt Jochem Myjer zijn beloning. Hij won de CabaretAward voor beste cabaretier van het afgelopen seizoen. De prijs voor de beste nieuwkomers ging naar Jurk!, het duo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.

Bart van Mossel, directeur van de Leidse Schouwburg, reikte de award uit aan Jochem Myjer. Een volledig terechte beloning, volgens Mossel. Myjer kreeg de prijs voor zijn voorstelling De rust zelve, waarmee hij al drie jaar volle zalen trekt. Volgend seizoen is hij te zien met een nieuwe voorstelling.

Beste nieuwkomer

De CabaretAwards zijn een initiatief van Cabaretmagazine.nl. Het publiek stemt op de favoriet van het afgelopen seizoen. Behalve de CabaretAward voor beste cabaretier zijn er nog drie andere categorieën. Het duo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, oftewel Jurk!, kregen een award voor beste nieuwkomer. Het trio Brokstukken kreeg de titel aanstormend talent en de beste fansite is die van Jeroen van Koningsbrugge.

Winnaars

Eerder wonnen Najib Amhali, Sara Kroos en Arie & Silvester al de CabaretAward voor beste cabaretier van Nederland.

Jochem Myjer imiteert

Lees meer nieuws over cabaret op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 oktober 2010 - 881