1

Nieuw naturalisme in Van Gogh Museum

Tentoonstelling met werk van Van Gogh

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 7 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het Van Gogh Museum blaast een populaire kunststroming uit de 19e eeuw nieuw leven in met de tentoonstelling Illusie en werkelijkheid. Naturalistische schilderijen, foto's en film. Maar wel met een moderne draai.

Eind 19e eeuw was het naturalisme één van de grootste stromingen in de kunstenaarswereld. In plaats van de nadruk te leggen op bijzonderheden, gaat het naturalisme om onderwerpen uit het dagelijks leven. Arbeid, religie en jeugd waren geliefde onderwerpen. Van 8 oktober tot en met 16 januari is de tentoonstelling Illusie en werkelijkheid. Naturalistische schilderijen, foto's en film te zien in het Van Gogh Museum. Behalve de schilderkunst legt het museum een verband met fotografie en film.

In de tentoonstellingsvleugel van het museum hangen meer dan vijftig enorme werken. Ook is er een presentatie te zien over Vincent van Gogh en het naturalisme. Voor Van Gogh waren de kunstenaars van het naturalisme een grote inspiratiebron. Dit is ook te zien in zijn vroege schilderijen en tekeningen.

Bezoekersinformatie

'Illusie en werkelijkheid. Naturalistische schilderijen, foto's en film',
Van Gogh Museum
8 oktober 2010 tot en met 16 januari 2011

Toegangsprijs: €12,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 oktober 2010 - 386

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.