1

Kunstenaar schenkt tijdelijk museum aan Amsterdam

Gratis museum als actie voor gesloten musea

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 11 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Kunstenaar Pieter Lemmens wil aandacht voor de gesloten musea in Amsterdam. Daarom opende hij het Pieter Lemmens Museum of Modern Art (PIMA) aan het Leidseplein. Het museum is een maand lang te bezoeken. Daarna is dit museum ook weer gesloten.

Volgens Pieter Lemmens zijn veel grote musea in Amsterdam al veel te lang gesloten. "Het PIMA is een actie waarmee ik aandacht wil vragen voor de functie en de rol van musea", vertelt Lemmens. Volgens Lemmens is PIMA een ridicule versie van een museum. Zo hoopt hij mensen bewust te maken van de toekomst van musea.

Bekijk de opening van het museum op nieuwszender AT5.

Gratis

Het museum is een tijdelijk museum, geopend tot en met 31 oktober, en is gratis toegankelijk. Hier is werk te zien van Amsterdamse kunstenaars, zoals Marieke van Diemen, David Lindberg, Marc Bain en Lemmens zelf.

Al eerder vroeg Lemmens aandacht voor zijn kunst. In 2007 verspreidde Lemmens posters met Pieter Lemmens in het Stedelijk. Zijn werk was niet in het Stedelijk Museum te zien, de kunstenaar zelf bezocht het museum een week lang elke dag en geïnteresseerden konden zich bij hem aanmelden voor een rondleiding.

Impressie van werk van Pieter Lemmens

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:01:51 · Gepubliceerd: 11 oktober 2010 - 269